Mısır ordusunda hareketlilik... Sokağa çıkın, sizi koruyacağız

Mısır ordusunda hareketlilik... Sokağa çıkın, sizi koruyacağız

Mısır'da 6 yıl sonra meydanlar yeniden hareketlenirken, dikkat çeken bir gelişme de orduda yaşandı. Sisi karşıtı eylemlerde en az 300 kişi gözaltına alınırken, eski Genelkurmay Başkanı Korgeneral Sami Anan'a bağlı birlikler, halka sokağa çıkma çağrısı yaptı: Sokağa çıkın, sizi koruyacağız!

Mısır'da cuma günü başlayan Sisi karşıtı eylemlerde gözaltı bilançosu henüz netleşmemişken, orduda da dikkat çeken bir hareketlilik yaşandı.

Mısır'ın eski Genelkurmay Başkanı Korgeneral Sami Anan'a bağlı birlikler halka sokağa çıkması için çağrı yaptı. Middle East Monitor'de yayınlanan habere göre, Mısır ordusu Sisi'nin görevden alınmasını istedi.

'REJİME SON VERİN' ÇAĞRISI

Söz konusu haberde "Mısır ordusundaki memurlar, halkı sokağa çıkmaya ve rejime son vermeye çağırdılar" denildi. Eski Genelkurmay Başkanı Korgeneral Sami Anan'a sadık kaldıklarını duyuran Mısır Subay Cephesi, sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Mısır Subay Cephesi, halkın sokağa çıkmasını, onları koruyacaklarını duyurdu.

Dr. Mahmoud Refaat, grubun resmi sözcüsü olarak seçildi. Refaat, haberi doğrularken, askeri birliklerden 'Mısır'ın onurlu askerleri' olarak söz etti.

NE OLMUŞTU?

İspanya'da yaşayan Mısırlı müteahhit Muhammed Ali'nin iki hafta önce sosyal medya üzerinden yayımlamaya başladığı videolar, kısa sürede yayılmış ve söyledikleri Mısır sokaklarında karşılık bulmuştu.

Yönetimle uzun süre çalıştığını ve ülkede son yıllarda yapılan yolsuzlukları bildiğini anlatan Ali'nin, özellikle Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’yi hedef alması ve suçlaması dikkati çekmişti.

Takipçi sayısı kısa sürede hızla artan Ali, geçen pazartesi sosyal medya üzerinden 'Sisi bu kadar yeter' adıyla bir hashtag açmıştı. Kısa sürede 1 milyona ulaşan hashtagın kapatılması üzerine Ali, cuma günü Mısır'ın Ehli ve Zemalik futbol takımları arasında oynanan süper kupa maçının ardından eylem yapma çağrısında bulunmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN