MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? ÖSYM tarih verdi!

MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? ÖSYM tarih verdi!

Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim alarak asker olmak isteyen adayların katılım sağladığı MSÜ sınavı sonuçları 29 Nisan 2021 Perşembe günü ÖSYM tarafından ilan edilecek. İşte, MSÜ sınav sonuçları sorgulama sayfası...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) 2021 yılı sınav takvimine göre MSÜ sınav sonuç tarihi belli oldu. Başvuruları şubatta alınan, sınavı nisan ayında tamamlanan MSÜ sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden yayınlanacak.

2021 MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

4 Nisan 2021 Pazar günü yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları 29 Nisan 2021 Perşembe günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamadan TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yaparak görüntüleyebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

MSÜ SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

2021 MSÜ sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı erişime açıldı. Adaylar, MSÜ sınav sorularını ve cevaplarını ÖSYM'nin dokuman.osym.gov.tr adresinden 10 gün süreyle inceleyebilir.

81 ildeki 95 sınav merkezinde yapılan sınavda adaylara 120 soru için 135 dakika süre tanındı. Adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılırken, askeri öğrenci adayları sınavlara maske ile HES kodu alınarak girebildi.

MSÜ SINAVI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kağıtlarına işaretleyecekler, cevap kağıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecek.

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

* Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

* Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

* Hesaplanan standart puanlar ve tablodaki ağırlıklı puanlar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

* Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

60697f07554283038c6999e2-001.jpg

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLAR 2020

60697f02554283038c6999e0-001.jpg

MSÜ SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN