MSÜ sınavı ne zaman saat kaçta bitecek? İşte sınav süresi...

MSÜ sınavı ne zaman saat kaçta bitecek? İşte sınav süresi...

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 4 Nisan 2021 Pazar günü saat 10.15'te başladı. Çeşitli alanlardan toplam 120 sorunun yer aldığı ve 135 dakika süren zorlu sınav saat 12.30'da sona erecek. İşte detaylar...

Milli Savunma Üniversitesi'nde öğrenci olarak eğitim aldıktan sonra askerlik mesleğini icra etmek isteyen adayların katılım sağladığı MSÜ sınavı, koronavirüs önlemleri altında Türkiye genelinde gerçekleştiriliyor. Başvuruları şubatta tamamlanan sınavın sonuçlarının ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacağı da belli oldu.

2021 MSÜ SINAVI NE ZAMAN BAŞLADI, SAAT KAÇTA BİTİYOR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, 4 Nisan 2021 Pazar günü saat 10.15'te başladı. 135 dakika süren zorlu sınav saat 12.30'da tamamlanacak.

Adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltiliyor.

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye genelinde belirlenen sınav merkezlerinde yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları 29 Nisan 2021 Perşembe günü ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr web sitesinde erişime açılacak.

MSÜ NEDİR?

Milli Savunma Üniversitesi, 31 Temmuz 2016'da Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan askeri yükseköğretim kurumudur. 12 Şubat 2017'de Hava Harp Okulu'nda yapılan törenle üniversitede eğitim ve öğretime başlandı.

Üniversite bünyesinde İstanbul Yeşilköy'de Hava Harp Okulu, Tuzla'da Deniz Harp Okulu, başkent Ankara'da Kara Harp Okulu, Yalova'da Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, Balıkesir'de Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, Ankara'da Kara, Hava ve Deniz Harp Enstitüleri, Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, Müşterek Harp Enstitüsü, Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Alparslan Savunma Birimleri Enstitüsü, Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü, Hezarfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü ve Milli Savunma, Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü, Güvenlik Enstitüsü ve İzmir'de Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu yer alıyor.

MSÜ SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN