Bodrum eski dokusuna kavuşuyor

Bodrum eski dokusuna kavuşuyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla başlatılan Gıda Çarşısı Projesi çalışmaları kapsamında görüntü kirliliğine neden olan dış cephe malzemelerinin sökümüne başlandı

Belediye ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalara esnaflarda destek oluyor.

İlçe merkezinin girişinde bulunan Bodrum Gıda Çarşısı’nın kentin mimari dokusuna, tarihine ve estetiğine uygun hale getirilmesi için hazırlanan proje kapsamında çalışmalar hız kazandı. Planlandığı gibi Kasım ayının ilk günlerinde başlayan çalışmalar kapsamında ilk olarak bina cephesinde bulunan güneşlik, pergule ve görüntü kirliliği yaratan birçok eklenti Belediye ekipleri tarafından sökülmeye başladı.Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalara, işletme sahipleri ve çalışanları da destek oluyor. Belediye ekipleri ile işbirliği içinde çalışan esnafın nakliye ihtiyaçları Bodrum Belediyesi tarafından karşılanıyor.Çarşının projeye uygun hale getirilmesi için çalışmalar Belediye bünyesindeki teknisyenler, elektrikçiler ve marangozlar gibi profesyonel bir ekip taraftan titizlikle yürütülüyor. Öte yandan, esnafın mağdur edilmemesi için işlemler hızlı bir şekilde devam ediyor.Gıda Çarşısı’nı özgün haline döndürmek amacıyla başlatılan proje sonunda çevresindeki özel mülklerin de Belediye destekleriyle dış cephelerini ve çatılarını mevcut dokuya uygun hale getirmeleriyle mekan Bodrum’a yakışan bir görüntüye kavuşacak.

MUĞLA/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN