Festivalin son gününde nefes kesen gösteriler

Festivalin son gününde nefes kesen gösteriler

uğla’nın Fethiye ilçesinde, 70 ülkeden bin 200 sporcunun katıldığı 20

Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali renkli görüntülerle sona erdi. Festival boyunca Babadağ’dan 12 bin uçuş yapıldı.

Fethiye Belediyesi öncülüğünde, 70 ülkeden bin 200 pilotunun katılımıyla gerçekleşen festival, nefes kesen skydiving (gökyüzü dalışı), wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve akrobasi gösterilerine sahne oldu. Festival, boyunca 1965 rakımlı Babadağ’ın zirvesinden 12 bin yamaç paraşütü havalandı.Festivalin son gününde, Ölüdeniz semalarındaki Base jump (serbest düşüş), skydiving (gökyüzü dalışı), wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve akrobasi gösterileri, Belceğiz Plajı’ndaki vatandaşlara heyecan dolu anlar yaşattı. Çok sayıda vatandaş da gösterileri, cep telefonuyla kaydetti.Rus Pilot İçin Saygı DuruşuFestivalin dördüncü gününde paraşütünün düşmesi sonucu hayatını kaybeden Rus uyruklu Pawel Trishin için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.Festival koordinatörü kadri Tuğlu, yaptığı açıklamada, festivale Endonezya, Tunus, Cezayir, Brezilya, Amerika, Rusya gibi 70 ülkeden bin 200 paraşütçünün katıldığını söyledi.Babadağ’dan 12 Bin UçuşFestival boyunca Babadağ’dan yaklaşık 12 bin uçuş gerçekleştiğini dile getiren Tuğlu, "Festivalde çok büyük şov takımları vardı ve dünyanın en zor şovları yapıldı. İnanılmaz gösteriler gerçekleşti. Akdeniz’deki birçok tatil kentinde sezon kapanmış ve tadilatlar başlamışken Ölüdeniz’de her yer doldu. Sezon uzatıldı. Hava oyunları ekim ayını da yüksek sezona katarak görevini tamamladı. Amacımız sezonu yılsonuna uzatmak ve turizmi 12 aya yaymak." diye konuştu.

MUĞLA/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN