Milas’ın tarihi ve kültürü yaşayarak öğrenilecek

Milas’ın tarihi ve kültürü yaşayarak öğrenilecek

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğrencilerin çok yönlü gelişmesini sağlayarak aynı zamanda Milas’ın tarihi ve kültürünü yaşayarak öğrenilmesinin öngörüldüğü “Müzede Ritimle Masala Evet Dramaya Davet” projesi devam ediyor

Projede 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde yenilikçi uygulamalara imkan sağlamak için bölgedeki müzelerle işbirlikleri arttırılarak öğrencilerin bölgenin kültür kapasitesini keşfetme ve folklorunu ders dışı etkinliklerle tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Yine 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde çocuklarımızın kendilerini ifade etme becerilerinin geliştirilmesi, hayallerine yeni kapılar aralamaları için bu projemizde masala da yer veriyoruz. Bu sayede çocuklarımız kendileriyle buluşacaklar. Haftanın belirlenen günlerinde 5’inci sınıf öğrencilerinden oluşan 20’şer kişilik grubunun, Hekatomnos müzesinde üçer saatlik ritim, masalı da kullanarak drama yöntemiyle yapılacak olan atölyelere katılarak eğitimleri sonunda ortaya çıkacak öğrenci değerlendirme ürünlerinin Mayıs ayında Müzeler Haftasında sergilenmesi planlanıyor” dedi.Bal, ayrıca bu proje ile Vizyon 2023 kapsamında öğrencilere müze kültürünü öğretmek ve uygarlıklara başkent olmuş Milas’ın tarihini öğretmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

MUĞLA/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN