Muğla'da beş dakika arayla iki orman yangını

Muğla'nın Menteşe ve Kavaklıdere ilçelerinde meydana gelen yangına ilişkin başlatılan soruşturmada sabotaj şüphesi üzerinde duruluyor.​​​​​​​

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki kırsal Göktepe Mahallesi Kavaklı mevkiinde dün akşam 18.30 sıralarında yangın çıktı. Kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda çıkan yangından 5 dakika sonra bu defa da Kavaklıdere ilçesi, Sazak Yaylası'nı alevler sardı.

Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı, ihbar üzerine olay yerlerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Söndürme çalışmalarına Muğla Büyükşehir, Menteşe, Kavaklıdere ile Yatağan belediyelerinin itfaiye ekipleri destek verdi ve Aydın, Denizli, Manisa ve İzmir illerinden de takviye ekipler sevk edildi. Sazak yaylasındaki yangın 5 saat, Kavaklı mevkiindeki yangın da 7 saatlik uğraş sonucunda güçlükle söndürülebildi.

1-002.jpg

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK VERDİK

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "İlçemizin kırsal Göktepe ve Çamoluk mahallelerinin arasındaki Kavaklı mevkiinde çıkan orman yangını nedeniyle bölgede incelemelerde bulunduk. Söndürme çalışmalarına su tankerleri, kepçe ve iş makinalarımızla destek verdik. Bölge halkımıza geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

5.jpg

'YÜREĞİMİZ AĞZIMIZA GELDİ'

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ise, "Şiddetli rüzgar nedeniyle yüreğimiz ağzımıza geldi. 7'den 70'e herkesin olağanüstü emekleriyle alevler kontrol alındı. Yangının söndürülmesinde emeği geçen herkese minnettarım" diye konuştu.

Menteşe'de 25 hektar, Kavaklıdere'de ise 4 hektar olmak üzere 29 hektar alan zarar gördü. Çıkan yangınlarda sabotaj ihtimali üzerine geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN