Muğla'da "Sualtı Arkeolojisinin Doğduğu Yer: Bodrum Türkiye" sergisi açıldı

Muğla'da "Sualtı Arkeolojisinin Doğduğu Yer: Bodrum Türkiye" sergisi açıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 'Sualtı Arkeolojisinin Doğduğu Yer: Bodrum Türkiye' konulu serginin açılışı yapıldı. Sergi, Bodrum Sualtı Arkeolojisi Enstitüsüne (INA) ait 1960-2020 yıllarında ilçede yapılan su altı arkeolojisi kazılarına ait arşiv fotoğraflardan oluşuyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 'Sualtı Arkeolojisinin Doğduğu Yer: Bodrum Türkiye' konulu serginin açılışı yapıldı.

Bodrum Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosunca (KUDEB) Mausolos ve Artemisa salonlarında organize edilen sergi, Bodrum Sualtı Arkeolojisi Enstitüsüne (INA) ait 1960-2020 yıllarında ilçede yapılan su altı arkeolojisi kazılarına ait arşiv fotoğraflardan oluşuyor.

SÜNGER MÜZESİNİN HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, açılışta yaptığı konuşmada, kültürel mirasa sahip çıkarak sünger müzesinin hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Osmanlı Tersanesi'nde, Bodrum denizcilik tarihi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışma yürüttüklerini ifade eden Aras, "Bodrum Sualtı Arkeolojisi Enstitüsü ile en kısa zamanda birlikte çalışacağımız projeleri de geliştireceğiz" dedi.

Öte yandan, Bodrum Belediyesince İskele Meydanı'na süngercilerin anısına 17 tonluk sünger heykeli yerleştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN