Muğla'daki su hattı çalışmasında 2 bin 300 yıllık mezar bulundu

Muğla'daki su hattı çalışmasında 2 bin 300 yıllık mezar bulundu

Muğla'da sulama hattı çalışması yapıldığı sırada denk gelinen taşın 2 bin 300 yıllık mezar olduğu belirlendi. Ayrıca yapılan incelemede mezardan insan kafatası ve iskeletleriyle birlikte kandil de çıktı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde sulama hattı çalışması yapıldığı sırada 2 bin 300 yıllık mezar bulundu.

Menteşe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sulama hattı kazı çalışması sırasında kepçenin bir cisme denk gelmesiyle birlikte mezar olduğu tahmin edilen bir taş bulundu. Bunun üzerine çalışmalar hemen durduruldu.

2-001.jpg

İhbar üzerine bölgeye gelen Muğla Müze Müdürlüğü görevlileri incelemede bulundu. Helenistik Döneme ait olduğu öğrenilen 2 bin 300 yıllık mezardan insan kafatası ve iskeletlerinin yanı sıra kandil de çıktı. 

3-001.jpg

Yetkililerin çalışmasını tamamlanmasının ardından mezarın üzerinin kapatılacağı ve sulama hattı çalışmalarının süreceği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN