Muhammed Cahit Şirin, TÜİK Başkanlığına atandı

Muhammed Cahit Şirin, TÜİK Başkanlığına atandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığına, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin atandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı'na, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin atandı.

TÜİK’ten yapılan duyuruya göre, Kurumun Başkan Vekili Yinal Yağan, Sümer Holding’e Genel Müdür olarak atanırken Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin ise TÜİK Başkanlığı'na getirildi.

MUHAMMED CAHİT ŞİRİN KİMDİR?

1984 yılında İstanbul'da doğan Muhammed Cahit Şirin, ilk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamladı.

Şirin, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra Ford, BP, Abbott gibi uluslararası firmalarda uzman ve yöneticilik pozisyonlarında görev yaptı.

2018 yılında Türkiye İstatistik Kurumu'nda göreve başlayan Muhammed Cahit Şirin, en son başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Muahmmed Cahit Şirin, daha önce Ekonomi Bakanlığında danışman olarak çalışmıştı. Şirin, geçtiğimiz yılın haziran ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Elif Esen'le evlendi. Çiftin nikâh şahitliğini ise Cumhubaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN