Muharrem İnce parti mi kuracak? 'Muharrem İnce parti kuracak’ iddiası

Muharrem İnce parti mi kuracak? 'Muharrem İnce parti kuracak’ iddiası

CHP’nin 2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayı olan Muharrem İnce ile ilgili son dakika gelişmeleri, siyaset gündemini hareketlendirdi. Peki Muharrem İnce parti mi kuracak? Partinin adı ne olacak? İşte kulisleri hareketlendiren o iddialar…

Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer’in iddiasının ardından, ‘Muharrem İnce parti mi kuracak?’ söylentiler, siyaseti hareketlendirdi. İnce’nin CHP’den bazı milletvekilleriyle birlikte yeni parti hazırlığında olduğu öne sürülüyor. Her iddiaya jet yanıt vermesiyle bilinen İnce’nin bu söylentilere karşı sessiz kalması, iddiaları güçlendirdi. Peki Muharrem İnce parti mi kuracak? Partisinin adı ne olacak? Gelişmeler haberimizde…

MUHARREM İNCE PARTİ Mİ KURACAK?

Son yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı olan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı parti içi muhalefetin başını çeken Muharrem İnce'nin parti kuracağını iddia eden Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, partiden ayrılamsının ardından ne yapacağı merak konusu olan ve bayram sonrası CHP'li bazı vekillerle beraber parti kuracağı iddia edilen İnce ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya çıktı.

CHP’den cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kurultaydaki gelişmelerin ardından arkadaşlarıyla bir durum değerlendirmesi yaptığını iddia eden Bayer, bunun ardından da ‘esas’ CHP ilkelerine bağlı bir parti kurulması kararı aldıklarını öne sürdü. İnce’ye yakın bir isim ‘partinin kuruluşunun 15 Eylül’de açıklanacağını’ söylediğini savunan Bayer, partinin kuruluşunun Hakkâri’de ilan edileceğini yazısında paylaştı.

CHP’den ‘Küstürülmüş, dışlanmış, tepkili’ bazı isimlerin parti kuruluşunda yer alacağını ileri süren Bayer, geçmişte Muharrem İnce’nin yanında bulunan bazı isimlerin de İnce ile hareket edeceğini belirterek, ‘Nasıl bir parti’ sorusuna da cevap verdi. ‘Laik, Atatürkçü, milli değerlere bağlı, ortanın solu ve CHP’nin yapamadıklarını yapacak bir parti kurulacağını kaydeden Bayer, İnce’nin üç-beş oy için ideolojisinden ödün vermeyen Atatürkçü bir parti kuracağını duyurdu.

MUHARREM İNCE’NİN PARTİSİNİN ADI NE OLACAK?

Halktan bir talep gelmeseydi, İnce’nin böyle bir çalışma yapmayacağını öne süren Bayer, yapılan anketlerde 12,4 oy oranı ile bir talep geldiğini kaydederek, bundan dolayı İnce’nin Hakkâri’den Edirne’ye kadar herkesle kucaklaşacağını söylediğini iddia etti

Kaynadığına partinin ismini de sorduğunu yazısında paylaşan Bayer, bunu Muharrem İnce’nin açıklayacağını belirtti.

‘OY ORANINI AÇIKLADI’ İDDİASI

Sabah yazarı Engin Ardıç ise yazdığı yazısında CHP içerisinden yeni bir parti çıkacağının konuşulduğunu anımsatarak, 2018’de CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin parti içerisindeki kesim tarafından son zamanlarda dışlanmasından dolayı bir takım hazırlıklara başladığını öne sürdü.

Son zamanlarda gündemi meşgul eden iddiaların Muharrem İnce tarafından yalanlanmadığına dikkati çeken Ardıç, hakkında çıkan iddialara jet cevap vermesiyle bilinen Muharrem İnce'nin sessizliğe gömülmesinin yeni parti söylentilerini güçlendirdiğini aktardı.

Ardıç, son yazısında İnce'nin ‘Ne kadar oy bekliyorsunuz’ sorusuna, ‘anket yaptırdım, şimdiden yüzde 12.4 görünüyor’ dediğini öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN