Muhterem Nur ‘sevdiğine gitti’

Muhterem Nur ‘sevdiğine gitti’

Arabesk müziğin efsane ismi Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı, sinema oyuncusu Arabesk müziğin efsane ismi Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı, sinema oyuncusu Muhterem Nur dün sabah vefat etti. Nur’un cenazesi aynı gün Zincirlikuyu Muhterem Nur dün sabah vefat etti. Nur’un cenazesi aynı gün Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan merhum Müslüm Gürses’in mezarının üzerine defnedildi.

Şubat ayından beri böbrek yetmezliği ve solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle tedavi altında olan Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur hayatını kaybetti. Bir süredir bilinci kapalı bir şekilde yoğun bakımdaolan Muhterem Nur, kan değerleri değiştiği için solunum ve diyaliz cihazına bağlıydı. Nur, dün sabah tedavi gördüğü İstinye Devlet Hastanesi’nde 87 yaşında hayatını kaybetti. Nur’un cenazesi aynı gün ikindi namazını müteakip Zincirli Kuyu Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından merhum Müslüm Gürses’in Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan mezarının üzerine defnedildi. Öte yandan koronavirüs önlemleri nedeniyle sanatçının cenaze törenine aile yakınları dışında katılan olmadı.

Törene katılan polis memurları ise sık sık sosyal mesafe uyarısında bulundu. Muhterem Nur, 2013’te yaşama veda eden arabesk sanatçısı Müslüm Gürses’in ardından verdiği bir röportajda öldükten sonra yanına gömülmek istediğini belirterek “Mezarı çift kişilik aldım. Uçakta da ölebilirim, denizde de boğulabilirim. O yüzden hiçbir yere gitmiyorum. Ölür ölmez beni onun yanına götürsünler diye. Ne güzel bir şey kemiklerimiz birlikte çürüyecek. Benim için ‘sevdiğine gitti’ diyecekler. Hayatımı tamamen ona kavuşmaya programladım” demişti. Sanatçının vefatının ardından sosyal medyada üzüntülerini dile getiren hayranları ‘sevdiğine gitti’ yorumları yaptılar. Nur’un sanatçı arkadaşı Zerrin Tekindor da “O kadar güzel, zarif, kibar, samimi, hassas... Nurlar içinde yatsın sevgili Muhterem Nur” sözleriyle sevenlerine baş sağlığı diledi. Sinema oyuncusu Işıl Yücesoy da “Genç kızdım. O zaman artist fotoğraflarını duvarımıza asardık. Benim odamın duvarında iki fotoğraf vardı. Muhterem Nur ve Belgin Doruk. Sinema dünyasının müthiş kadınlarıydı onlar. Ben dahil bir çoğumuzun yolu onların zahmetli yürüyüşleri nedeniyle oldu. İyi ki vardılar. Rahmetle anacağım ve teşekkür edeceğim hepsine” paylaşımıyla ünlü sanatçının Türk sinemasındaki önemini vurguladı.

KİMDİR

Asıl adı Olga olan Muhterem Nur, 1927’de Manastır’da dünyaya geldi. Annesini doğum esnasında kaybetti, babasını hiç tanımadı ve teyzesi tarafından büyütüldü. Küçük yaşta Türkiye’ye göç eden sanatçı, Aysel Muhterem Kısa adını aldı. Sinemaya tesadüfen tanıştığı ünlü ses sanatçısı ve dönemin en büyük film yapımcısı Halk Film’in ortağı Suzan Yakar Rutkay’ın desteğiyle 1950’de Yıldızlar Revüsü filminde figüran olarak başladı. Fabrikadaki işinden ayrılıp günde 5 lira ücretle figüranlık yapmaya başladı. 1952’de Osman Seden’in yönettiği Kanun Namına filminde rol aldı. İlk filmlerinde adı Aysel Utku’ydu. Daha sonra Ümit Utku’nun önerisiyle Muhterem Nur ismini kullanmaya başladı. Asıl ününü Üç Arkadaş filmiyle yakalayan sanatçı, kısa sürede başrollere yükseldi. İlk evliliğini 1961-1963 yıllarında gazeteci-aktör Işın Kaan Köseoğlu ile yaptı. 1967’de şarkıcı olarak sahneye çıktı.1982’de Malatya turnesinde Müslüm Gürses ile karşılaştı. “Sahneye ilk kim çıkacak” kavgası eden iki şarkıcı, bu olaydan sonra birbirlerinden hiç ayrılmadı. Büyük bir hayranlık duyduğu Muhterem Nur ile 1986’da hayatını birleştiren Müslüm Gürses’in, Esrarlı Gözler isimli şarkısını Muhterem Nur için bestelediği biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN