Ağrı'dan 'Büyük Kanyon ne ki' dedirten görüntüler

Kilometrelerce uzunluğa sahip Murat Kanyonu, her mevsim sunduğu farklı görseldekş doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini ve fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan, Murat Nehri'nin geçtiği alanda bulunan kanyon kış aylarında beyaz örtüsü, yaz aylarında ise yeşile bürünmüş doğasıyla eşsiz manzaralar sunuyor. Sonbaharda ise daha farklı bir görselliğe bürünen Murat Kanyonu, ziyaretçilerin ve fotoğraf tutkunlarının uğrak merkezi oluyuyor.

murat-kanyonu-002.jpg

Murat Nehri'nin kaynağından başlayan ve yamaçlardaki aşınma sonucu basamaklı bir biçimde oluşan kanyon, şelaleleri, kayalıklar yerleşim alanları ve akarsularıyla eşsiz bir manzara sunuyor.

murat-kanyonu-001.jpg

Kent merkezi sınırları içerisinde bulunana ve gayet rahat ulaşılan kanyon, yer yer 150 metre genişliği ve doğal güzellikleriyle "Doğu'nun Ihlara Vadisi" olarak da adlandırılıyor.

murat-kanyonu.jpg

Son yıllarda yapılan çevre düzenlenmesi ve kanyonun içinden geçen nehrin kenarında hayata geçirilen Millet Bahçesi ile bölge şehrin gürültüsünden kaçmak isteyen vatandaşların bölgeyi ziyaret ederek doğayla baş başa kalmalarına olanak sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN