Müslümanları buluşturan 'cemaat bulma' uygulaması

Müslümanları buluşturan 'cemaat bulma' uygulaması

Türkiye'de üniversite öğrenimi gören Tayvanlı Ping Abdullah Cheng, kendisi gibi yalnız namaz kılmak istemeyenler için Wahdapp, yani cemaat bulma uygulaması geliştirdi.

Türkiye'de bir üniversitenin öğrenci yurdunda yaşayan Tayvanlı Ping Abdullah Cheng, cemaatle namaz kılma düşüncesi ile yola çıkarak bir mobil uygulama geliştirdi. Tayvanlı genç adam İsmi Arapçada 'Birlik' anlamına gelen 'Wahda' kelimesinden türetilen Wahdapp'i ve uygulamanın geliştirilmesi sürecini anlattı.

Diplomat babasının görevi nedeniyle 7 yıl önce Türkiye'ye gelen ve Ankara'daki lise eğitiminin ardından Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümünde üniversiteye başlayan 21 yaşındaki Cheng, bu yıl son sınıfta.

Suudi Arabistan doğumlu Cheng, Belçika, Tayvan ve Ankara'da yaşam sürdü. Üniversite yurdundaki Pakistanlı ve Azerbaycanlı oda arkadaşlarının yokluğunda cemaatle namaz kılmak için Wahdapp uygulamasını geliştirdi.

MÜSLÜMANLARI BULUŞTURAN UYGULAMA

Uygulama, yalnız başına namaz kılmak istemeyenler için ya da Müslümanların okudukları, çalıştıkları veya yaşadıkları yerlerde bir araya gelerek ibadet edebilmeleri için buluşma ortamı oluşturuyor.

KADIN KULLANICILAR SADECE HEM CİNSLERİNİ GÖREBİLİYOR 

Wahdapp'ta bulunan harita üzerinden 30 kilometrekarelik bir alan içinde oluşturulan cemaat davetleri gönderebiliyor. Kullanıcılar isterse bir davet oluşturarak insanları cemaate çağırabiliyor.
Uygulamada kadınların oluşturduğu cemaat davetini sadece kadın kullanıcılar görüyor. Ancak erkek kullanıcılar müsaade ettiği takdirde davetleri kadın kullanıcılar tarafından da görülebiliyor.

CUMA VE CENAZE NAMAZLARI DA KILINIYOR

Kullanıcılar sadece 5 vakit namaz için davet oluşturmuyor, cuma ve cenaze namazları için de uygulama üzerinden bir araya gelmek mümkün.

Kullanıcıların davet oluştururken namazın kılınacağı yeri, saati, katılımcı sayısını ve katılanların cinsiyetlerini girmesi de gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN