Mustafa Cengiz'den TFF'ye suçlama: Maçları erteleyin diye yalvardık, yapmadılar

Mustafa Cengiz'den TFF'ye suçlama: Maçları erteleyin diye yalvardık, yapmadılar

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fatih Terim ve İkinci Başkan Abdürrahim Albayrak'ın koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nu suçladı. TFF'nin ligleri 'ertelememe' konusunda ısrar ettiğini hatırlatan Cengiz, "Maçları erteleyin diye yalvardık, yanlış anladılar sanki maç oynayalım dediğimizi iddia ettiler" diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, koronavirüs nedeniyle liglerin zamanında tatil edilmemesiyle ilgili GSTV’ye çarpıcı açıklamalar yaptı. Mustafa Cengiz, “Uyarıda bulunmuştuk, nerdeyse yalvardık” dedi.

"ERTELEYİN DİYE YALVARDIK"

Cengiz şöyle konuştu:

Şu anda çalışan tüm Galatasaray TV personeline teşekkür ediyorum. Abdurrahim Beyin oğlu Hikmet Bey de pozitif çıktı. Fatih Hocamızın durumu iyiye gidiyor. Benim sağlık durumum şu an için iyi. Belirti yok, test yapıldı, sonuçlarını bekliyoruz. Hekimler yüzde 80’in yakalanacağını söylüyor, devletimiz ulusal kurtuluş savaşı veriyor, bize düşen görev devletimize destek olmaktır. Öncelikle kadın ve çocuklarımızı korumalıyız. Maçları erteleyin diye yalvardık, yanlış anladılar sanki maç oynayalım dediğimizi iddia ettiler. İlk hasta sonrası panik oldu. O günlerde, TFF Başkanı maç seyircili oynanacak dedi, biz de dezenfekte işlemi yapıyoruz dedik. Bu sözümü farklı yere çektiler.

"BİZ DE ŞAŞIRDIK"

Bütün konuştuklarımızın miladı, 12 Mart Perşembe 19:00'da devletimizin ani bir kararla seyircisiz oynatma kararıdır. Biz de şaşırdık. TFF seyircili dedi, 3 saat sonra devletimiz seyircisiz dedi. Bilmediğimiz şeyler olduğu izlenimini aldık. Maçı da mecburen oynadık.

"ANLATAMADIK, İNANMADILAR"

Sadece protokolde 60 metrekarede 100 kişi vardı, Abdurrahim bey de bizimle birlikteydi. Bizim seyircisiz oynatma yerine erteleme istemedeki amacımız ne olabilir? Puan mı? Asla! Fatih Hoca oluşan panik ortamında oyuncuları zor ikna etti. Bu arada biz Nihat Beye ertelemesi için ricada bulunduk. TFF bu süreci doğru yönetemedi. Biz maçların ertelenmesi için kulüpler birliğine başvurduk, bazı kulüpler ismi lazım değil imza atmayız oynarız demiş, Nihat Bey erteleme kararı verebilirdi. Anlatamadık, inanmadılar. Biz bir avantaj elde edelim demedik, erteleyelim dedik. TFF, müthiş bir inatla, ligin illa seyircisiz devam etmesini istedi. Biz tehlikesini gördük. Toplumu bu iş üzerinden germeye çalışanların 5. kol gibi çalışanların tuzağına düşmeyin. Keşke Fatih Hoca, Abdurrahim Bey, eşi ve oğlu hastalanmasaydı da puan alamasaydık.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN