Musul ve Basra Başkonsoloslukları yeniden açılıyor

Musul ve Basra Başkonsoloslukları yeniden açılıyor

Bütçe görüşmelerinde konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Irak'ta Musul ve Basra Başkonsolosluklarımızı yeniden açıyoruz" açıklaması yaptı. Kıbrıs için de net mesaj veren Çavuşoğlu "Milli davamız Kıbrıs konusunda sırf müzakere etmek için tekrar masaya oturmayacağız" ifadelerini kullandı.

Bütçe görüşmelerinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Irak'ta Musul ve Basra Başkonsolosluklarımızı yeniden açıyoruz" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, YPG'nin sözde komutanı Ferhat Abdi Şahin'in, ABD ve Almanya'ya seyahat edeceği bilgisi üzerine de her iki ülkeden, teröristin tutuklanarak Türkiye'ye iade edilmesini talep ettiklerini de belirtti.

Çavuşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2020 bütçesinin sunumunu yaptı.

"HER SEVİYEDE GEREKEN TEPKİYİ GÖSTERDİK"

Çavuşoğlu, Türkiye'nin, İran'la iyi komşuluk ilişkilerini ortak menfaatler temelinde geliştirmeye devam ettiğini belirterek, iki ülke arasında ticaret, turizm, ulaştırma ve enerji dahil birçok alanda iş birliğini güçlendirdiklerinin altını çizdi.

Başta Suriye olmak üzere bölgesel konular hakkında İran ile istişareleri sürdürdüklerini dile getiren Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son harekatımıza yönelik İran'dan gelen eleştirilere de tabiatıyla her seviyede gereken tepkiyi gösterdik. İran halkına zarar veren ve bölgesel ticareti olumsuz etkileyen yaptırımlara karşı olduğumuzu da başından beri söyledik. Son günlerde İran'da yaşanan olayların bir an önce bitmesini ve İran'ın huzura kavuşmasını da diliyoruz."

"KKTC'NİN HAKLARINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Çavuşoğlu, Yunanistan'la diyalog kanallarını açık tuttuklarını belirterek, son seçimlerde iktidara gelen, Kiryakos Miçotakis başkanlığındaki Yeni Demokrasi Partisi hükümetiyle sorunlu meseleleri ele almayı kolaylaştıracak olumlu gündem başlıklarına odaklanmayı hedeflediklerini söyledi. 

 Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Milli dava Kıbrıs konusunda sırf müzakere etmek için tekrar masaya oturmayacağımızı sizler huzurunda vurgulamak isterim. Doğu Akdeniz'de en uzun kıyı şeridine sahip olan Türkiye'nin Kıbrıs Adası'nın batısında ve kuzeyindeki deniz alanlarında meşru hak ve çıkarları bulunmaktadır. Ülkemiz bunları korumak için gerekli tedbirleri almıştır, almaya da devam edecektir. Hem kendi kıta sahanlığımızda kendi haklarımızı, hem de garantör ülke olduğumuz KKTC'nin haklarını korumaya devam edeceğiz." 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN