Muş'un Korkut ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem

Muş'un Korkut ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem

Muş'un Korkut ilçesinde saat 17.48'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; Muş'un Korkut ilçesinde saat 17.48'de 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 16 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem sonrası vatandaşlar sokağa döküldü. Deprem, çevre illerden de hissedildi.

Öte yandan, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin merkez üssünü Korkut, şiddetini ise 4.7 olarak duyurdu. Kandilli'nin verilerine göre deprem, yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldi.

"HASARA YÖNELİK İHBAR YOK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Muş'un Korkut ilçesinde saat 17.48'de 4,7 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve jandarmamız tarafından devam ediliyor" ifadelerini kullandı.

"OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Muş Valisi İlker Gündüzöz, "Şu an bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

AFAD EKİPLERİ İNCELEME YAPTI

Depremin hemen ardından Jandarma ve Türk Kızılay ekipleri Korkut ilçesine bağlı Sazlıkbaşı ve Yünören köylerinde AFAD ekipleri inceleme başlattı. AFAD ekipleri, çatlakların meydana geldiği yapıları kontrol ederken, vatandaşlardan bilgi aldı. Yetkililer, havanın kararması nedeniyle hasar tespitini sabah sürdürmeye karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN