Son dakika! Merkez'den 'yeni dönem' mesajı: Kırılganlıklar paydaşlarla çözülecek

Son dakika! Merkez'den 'yeni dönem' mesajı: Kırılganlıklar paydaşlarla çözülecek

Son dakika haberi... Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, bir daha 'yeni dönem' vurgusu yaptı: Var olan kırılganlıkların azaltılması amacıyla ilgili paydaşlarla koordineli ve etkili politikalar uygulanacaktır.

Son dakika haberi... Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, para politikası ve fiyat istikrarı hakkında konuştu. 

Ağbal şunları kaydetti: "Fiyat istikrarının sağlanması ve sürdürülmesi odaklı sıkı parasal duruşumuz mevcut makrofinansal risklerin azaltılmasına destek olacaktır.

Finansal piyasaların gelişmesi ve etkin çalışması gözetilecek, makrofinansal ölçekte kırılganlıkların oluşmasının önlenmesi ve var olan kırılganlıkların azaltılması amacıyla ilgili paydaşlarla koordineli ve etkili politikalar uygulanacaktır."

PPK'DA 'ENFLASYON' MESAJI

Öte yandan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 19 Kasım'daki toplantısı ile ilgili özet yayımlandı.

Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde "Önümüzdeki dönemde parasal duruşun sıkılığı, enflasyonu etkileyen tüm unsurlar dikkate alınarak, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir" ifadeleri yer aldı. 

Kurulun, enflasyon hedeflemesi rejimi çerçevesinde, enflasyonu etkileyen tüm unsurlar ile artan riskleri dikkate alarak, fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek doğrultusunda tüm politika araçlarını kararlılıkla kullanacağı vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN