Nasipse adaydı bu sefer kazandı

Nasipse adaydı bu sefer kazandı

39’uncu İstanbul Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu. Ercan Kesal’ın bir belediye başkanının adaylık hikayesini anlattığı ilk uzun metrajı ‘Nasipse Adayız’ filmi ‘En İyi Yönetmen’ ve ‘En İyi Kurgu’ ve FIPRESCI ödüllerine layık görüldü. Altın Lale ödülü bu yıl Ümit Ünal’ın ‘Aşk, Büyü vs’ filmine verilirken, Jüri Özel Ödülü Orçun Behram’ın yönettiği ‘Bina’ filmi layık görüldü.

KARAR / SALİHA SULTAN

İKSV’nin düzenlediği 39. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması ödülleri, 28 Temmuz Salı akşamı Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

11 filmin yarıştığı Ulusal Yarışma’da en iyi filme verilen 200 bin lira ödüllü Altın Lale’yi Ümit Ünal’ın yönettiği ‘Aşk, Büyü vs.’ kazandı. 50 bin lira ödüllü ‘En İyi Yönetmen Ödülü, ilk uzun metrajı ‘Nasipse Adayız’ filmiyle Ercan Kesal’a verildi. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü ‘Aşk, Büyü vs’. filmindeki rolleriyle Selen Uçer ve Ece Dizdar, ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ‘Körleşme’ filmindeki rolüyle Fatih Al kazanırken, ‘En İyi Senaryo Ödülü’nü yine ‘Aşk, Büyü vs.’ filmiyle Ümit Ünal, ‘En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü ‘Bina’ filmiyle Engin Özkaya, ‘En İyi Kurgu Ödülü’nü ‘Nasipse Adayız’ filmiyle Ali Aga, ‘En İyi Özgün Müzik Ödülü’nü ‘Bina’ filmiyle Can Demirci aldı.

Ulusal Yarışmada Onat Kutlar anısına verilen 50 bin liralık ‘Jüri Özel Ödülü’nü Orçun Behram’ın yönettiği ‘Bina’ filmi kazandı. Yönetmen Seyfi Teoman anısına verilen ‘Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’ ise bu yıl ‘Bina’ filminin yönetmeni Orçun Behram’a verildi. Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu FIPRESCI ödülü de Kesal’ın ‘Nasipse Adayız’ filmine verildi.

Yarışmanın Ulusal Kısa bölümünde ise, ‘En İyi Kısa Film Ödülü’ne Arda Çiltepe’nin yönettiği ‘Siyah Güneş’, ‘Mansiyon’ ödülüne Ergin Erden’in ‘Ahtapot’ filmi layık görüldü. Törende ödülleri Metin Akpınar’ın yanı sıra, yarışma jürisinde yer alan Mahmut Fazıl Coşkun, Sevil Demirci, Berk Hakman, Deniz Eyüboğlu Aydın ve Hakan Bıçakçı gibi isimler takdim etti. Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması ödül töreni sona ererken 9–20 Ekim’de fiziksel olarak gerçekleştirilecek 39. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Yarışması bölümünde yer alacak filmler de açıklandı.

2004’te önce Beyoğlu Belediye Başkanı aday adayı olan Ercan Kesal, bu deneyiminin ardından 2015’de ‘Nasipse Adayız’ kitabını okuyucuyla buluşturdu. Kesal, kitabını 2019’da beyazperdeye aktardı.

HASAN SÖYLEMEZ’İN TENERE’Sİ EN İYİ BELGESEL İÇİN YARIŞIYOR

AH GÖZEL İSTANBUL
Yönetmen: Zeynep Dadak

ATIK SÖZLÜĞÜ
Yönetmen: Alper Şen

ASFALTIN ALTINDA DERELER VAR
Yönetmen: Yasin Semiz

GÖBEKLİ TEPE SAKİNLERİ
Yönetmen: Sedat Benek

KADINLAR ÜLKESİ
Yönetmen: Şirin Bahar Demirel

KUYUDAKİ TAŞ
Yönetmen: Gökçin Dokumacı

MADDENİN HALLERİ
Yönetmen: Deniz Tortum

MİMAROĞLU
Yönetmen: Serdar Kökçeoğlu

MİSS HOLOKOST SURVİVOR
Yönetmen: Eytan İpeker

MUHAMMED ALİ
Yönetmenler: Nursen Çetin Köreken, Ümit Köreken

TENERE
Yönetmen: Hasan Söylemez

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN