Naz Durakoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Naz Durakoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

ABD'de 3 Kasım 2020 tarihinde düzenlenen başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ın göreve gelmesinin ardından göreve getirilen üç Türk kadın arasında yer alan Naz Durakoğlu, lisans eğitimini Rutgers Üniversitesi'nde, yüksek lisansını ise Deniz Savaşı Okulu'nda tamamladı. İşte, Naz Durakoğlu'nun hayatı...

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Yasama-Kongre İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Naz Durakoğlu, eski Başkan Barack Obama döneminde Avrupa ve Avrasya'dan sorumlu Müsteşarın Başdanışmanlığı görevini yürütüyordu.

ihy5h2ka-400x400-001.jpg

NAZ DURAKOĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

Naz Durakoğlu, Barack Obama döneminde ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Avrupa ve Avrasya İşleri Bakan Yardımcısı'nın Kıdemli Danışmanı olarak görev aldı.

Daha önce Temsilci William R. Keating'in Yasama Direktörü ve Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nin Terörizm, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme ve Ticaret Alt Komitesinde Azınlık Personel Direktörü olarak görev yaptı.

Ayrıca Temsilciler Meclisi Avrupa, Avrasya ve Ortaya Çıkan Tehditler Alt Komitesinde Azınlık Personel Direktörü olarak görev yaptı ve 2009'dan beri Capitol Hill'de dış ilişkiler ve savunma politikası üzerine çalıştı.

Alt Komitede Naz Durakoğlu'nun çalışmaları transatlantik enerji, güvenlik ve ticaret üzerine odaklanmıştı. 2013-2014 yıllarında Boston Maratonu Bombalamaları'na ilişkin kongre soruşturmasında görev aldı ve çeşitli güvenlik görevlileri, gazeteciler ve sivil toplum temsilcileriyle röportajlar yapmak için Rusya ve Boston'a birkaç kongre heyeti ziyareti düzenledi.

naz-durakoglu-8x10-1.jpg

ABD TARİHİNE GEÇTİ

ABD Temsilciler Meclisi'nde çalışmadan önce 2008 yılında Hillary Clinton'ın başkanlık kampanyasının ileri ekibinde görev aldı.

Durakoğlu, Rutgers Üniversitesi'nden Felsefe ve Psikoloji alanında lisans derecesini aldı ve Deniz Harp Koleji'nde Ulusal Güvenlik ve Stratejik Çalışmalar alanında yüksek lisans yaptı.

Naz Durakoğlu, Joe Biden'ın ABD Başkanı olarak göreve başlamasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Yasama-Kongre İlişkileri'nden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. Bu göreviyle ABD Dışişleri Bakanlığı tarihinde en üst düzey göreve getirilen Türk olarak tarihe geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN