NBA maçları neden oynanmadı? NBA oyuncuları neyi boykot ediyor? Lig tehlikeye girdi!

NBA maçları neden oynanmadı? NBA oyuncuları neyi boykot ediyor? Lig tehlikeye girdi!

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off ilk turunda dün gece oynanması gereken maçlar, oyuncuların boykot kararı üzerine ertelendi. Yaşanan 'ırkçılık' protestosunun ardından basketbolseverler, NBA maçlarının ne zaman oynanacağını ve NBA'de ligin iptal edilip edilmediğini merak ediyor. Konu hakkında resmi açıklama yapılmazken, maçların ertelendiği bilgisi verildi. Seride Milwaukee Bucks'ın Orlando Magic karşısında 3-1 üstünlüğü bulunuyordu. İşte detaylar...

'NBA maçları neden oynanmadı?', 'NBA oyuncuları neyi boykot ediyor?', NBA iptal mi edilecek?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Play-off etabından oynanması gereken Milwaukee Bucks-Orlando Magic maçının ardından Oklahoma City Thunder-Houston Rockets mücadelesi de oyuncuların 'ırkçılık' boykot kararı nedeniyle oynanamadı. Organizasyon yönetimi maçların ertelendiğini duyururken, turnuvanın akıbeti hakkında açıklamada bulunulmadı. Detaylar haberimizde...

NBA MAÇLARI NEDEN OYNANMIYOR? NBA'DA NEDEN BOYKOT YAPILIYOR?

Milwaukee Bucks'ın Wisconsin'deki olayları protesto için sahaya çıkmaması üzerine play-off maçları ertelendi

NBA ekiplerinden Milwaukee Bucks'ın, silahsız bir siyahın polis tarafından vurulduğu Wisconsin'deki olayı protesto etmek için Orlando Magic'e karşı oynadığı play off serisinin beşinci maçını boykot etmesinin ardından, NBA yönetimi dünkü play-off maçlarının ertelendiğini açıkladı.

Milwaukee Bucks, Wisconsin eyaletinin en büyük kenti olan Milwaukee'nın takımı. Milwaukee Bucks'ın koçu Mike Budenholszer "Ben, oyuncularımız ve organizasyonumuz Kenosha'da olanlardan çok rahatsızız" dedi.

Yedi maçlık seride 3-1 geride olan Orlando Magic'in oyuncuları, Bucks'ın sahaya çıkmayacağı kesinleşince sahayı terk etti. Milwakuee Bucks'tan henüz bir açıklama yapılmadı. İnternetten yayın yapan The Athletic, Bucks oyuncularının, soyunma odasında Wisconsin Başsavcısına ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Houston Rockets ve Oklahoma City Thunder takımlarının da bugün oynanması beklenen beşinci seri maçlarını boykot etmeyi planladığı bildirilirken, NBA yönetiminden play off maçlarını toptan erteleme kararı geldi.

The Athletic'te yer alan habere göre, sezonun akıbeti için yapılan toplantıda Lakers ve Clippers sezonu boykot etmek, geri kalan takımlar ise sezonun devamını getirmek için oy kullandı. Oylama sonucunda LeBron James toplantıyı terk etti.

NBA OYUNCULARININ BOYKOT GEREKÇESİ

29 yaşındaki Jacob Blake, oğullarıyla birlikte aracının içindeyken polis tarafından vurulmuştu. Karın bölgesi ve kolundan yaralanan Blake'in böbrek ve karaciğerinin de hasar gördüğü, kalın ve ince bağırsaklarının önemli bir bölümünün ameliyatla alınmasının gerektiği açıklandı.

Blake'in annesi Julia Jackson, düzenlediği basın toplantısında, oğlunun 'yaşam mücadelesi verdiğini' söyledi. Jackson, "Ancak, dışarıda olan bitenden, yaşanan şiddet ve yıkımlardan haberi olsaydı, bu durumdan hiç hoşnut olmazdı" dedi.

SİYAHİ JACOB BLAKE'IN VURULMASI İLE İLGİLİ NELER BİLİNİYOR?

Emniyet Müdürlüğü, pazar günü olayın yaşandığı yere bir aile içi meseleden dolayı çağrıldıklarını açıkladı ancak olayla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi. Polise ihbarı kimin yaptığı, kaç polis memurunun sevk edildiği ve olaydan önce neler yaşandığı ise halen bilinmiyor.

Olay anına ilişkin video görüntülerinde, Blake'in kapıyı açıp aracın içine eğildiği, bu sırada da bir polis memurunun 29 yaşındaki adamı gömleğinden çekerek ateş açtığı görülüyor. Videoda yedi el silah sesi ve görgü tanıklarının çığlıkları duyuluyor.

Blake'in nişanlısı Laquisha Booker, olay sırasında aracın arka koltuğunda oturan çocukların olaya tanık olduklarını ve babalarının vurulması sırasında çığlık attıklarını söyledi. Blake'in avukatları, genç adamın 'aile içi bir olayda gerilimi azaltmaya' çalıştığını belirtti.

Görgü tanıkları da benzer ifadeler verdi. Mahkeme kayıtları, Blake hakkında cinsel saldırı ve aile içi şiddetten dolayı yakalama kararı olduğunu gösteriyor. Ancak polis memurlarının, olay yerine intikal ettiklerinde bu yakalama kararından haberdar olup olmadıkları ise bilinmiyor.

NBA HANGİ KANALDA?

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Amerikan Basketbol Ligi (NBA) maçları, ülkemizdeki resmi yayıncısı S Sport ekranlarından sporseverlerle buluşuyor. NBA'in en önemli maçları S Sport 1 ve S Sport 2 kanallarından canlı olarak yayınlanıyor. Öte yandan NBA'deki bütün maçların tekrarlarını S Sport Plus platformundan izlemek mümkün.

S SPORT NASIL İZLENİR?

Birçok spor organizasyonunun ülkemizdeki resmi yayıncısı olan S Sport, ücretli platformlardan yayın yapıyor.

S Sport'un izlenebileceği platformlar şöyle:

* Digiturk 85. Kanal

* D-Smart 78. Kanal

* TV+ 77. Kanal

* Tivibu 74. Kanal

* Kablo TV 240. Kanal

* Vodafone TV 11. Kanal

Öte yandan S Sport'un internet üzerinden hizmet veren dijital yayın platformu S Sport Plus'ta da NBA maçlarını izlemek mümkün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN