Ne kadar para o kadar villa

Ne kadar para o kadar villa

İzmir’in hareketlenen gayrimenkul piyasasında adeta ‘keseye göre villa’ dönemi başladı. Kentin merkezinde bir yandan büyük kentsel dönüşümün startı verilirken öte yandan gökdelen projeleri yükseliyor. Tüm bunlara nispet yaparcasına da villa projelerinde ön satış duyuruları yapılıyor. Bu projelerden birinde ‘Mavişehir’de daire fiyatına’ artışlar yapılırken, diğerinde ise fiyatlar 1 milyon 200 bin TL’den başlıyor.

DENİZHAN ERKOÇ | KARAR

İzmir’in son yıllarda daha da ivme kazanan gayrimenkul piyasasında farklı tipte konutlar alıcıların ilgisine sunuluyor. Kentin kalbinde yükselen gökdelenlere nispet yapan bahçeli villalar körfez kıyısında alıcılarını bekliyor. İzmir’deki villa konsepti yapılaşmada fiyat skalası hayli geniş. Her keseye uygun villa döneminin başladığı kentte ‘daire fiyatına villa’ satışlarının yanında 1 milyon 200 bin TL’den başlayan villalar da var. Biva Mimarlık’ın Çiğli Sasalı’daki villa projesi Savilla’da fiyatlar “Mavişehir’de daire fiyatına” başlığıyla alıcılara sunuluyor. 15 villalı projede satışların yakında başlayacağı belirtilirken, Biva Mimarlık’ın bölgede toplam 200 villaya kadar projeler geliştireceği kaydediliyor. Çiğli Sasalı’da 7 bin 500 metrekare arsa üzerinde hayata geçirilecek olan Savilla projesinin Nisan ayında satışa çıkması bekleniyor.

Pandemi döneminde apartmanlardan müstakil hayata yönelimin arttığını belirten Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz “İnsanları Mavişehir’deki bir daire fiyatına müstakil villa sahibi yapacağız. Fiyatlarımızı makul tutmaya çalıştık” dedi. Site konseptinde hayata geçirecek olan Savilla projesinde yer alan 15 villanın her birinin müstakil havuzu olacak. 300 metrekarelik villalar 6+1 olarak tasarlandı. Site içerisinde 300 metrekarelik yüzme havuzu, sosyal tesisler ve yeşil donatılar yer alacak. Villa içlerinde ise akıllı ev sistemi ve yerden ısıtma bulunuyor. Daire fiyatına villa satışının yapıldığı Savilla’nın yanı sıra İzmir’deki bir başka proje ise Ramsa İnşaat tarafından Dikili Çandarlı’da inşa ediliyor. Müstakil 40 villadan oluşan Ramsa Port Çandarlı’da ön lansman satış döneminde fiyatlar 2 milyon 100 bin liradan başlıyor.

Yatay mimari konseptiyle hayata geçirilecek olan proje Dikili Çandarlı’da denize sıfır olarak yükselecek. 18 dönüm arsa üzerinde inşa edilecek olan Ramsa Port Çandarlı’da villalar müstakil havuzlu ve bahçeli olarak inşa edilecek. Projedeki villaların tamamı 3+1 olarak tasarlandı. 290 ile 470 metrekarelik arsalar içerisinde yer alacak villaların büyüklüğü 219 metrekare olacak. İnşaatı 1 ay içinde başlayacak olan projenin ön satış döneminde alıcılara uygun satış koşulları sunuluyor. Villa fiyatlarının üçte birini peşinat olarak ödenerek, kalan kısmını inşaatın bitimine kadar 0 faizle ödenebiliyor. Teslimatların 24 ay içerisinde yapılması planlanıyor.

SATIŞA ÇIKMADAN 100’DEN FAZLA TALEP

Vahap Yılmaz şöyle devam etti: “Sasalı’daki Doğal Yaşam Parkı, Kuş Cenneti ve Kent Ormanı bölgeyi farklı kılıyor. Temiz havası, şehrin gürültüsünden uzak ama şehir merkezine çok yakın olması nedeniyle çok fazla talep gördü. Otoban bağlantısı sayesinde İzmir’in her tarafına kolayca ulaşım sağlanabiliyor. Satışa çıkmadığımız halde 100’e yakın ön talep aldık. Bu talepleri de göz önünde bulundurarak birkaç yıl daha villa projelerine yoğunlaşacağız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN