Interpol'ün aradığı 'Cehennem Necati' yakalandı! İşte Necati Arabacı'nın işlediği suçlar

Interpol'ün aradığı 'Cehennem Necati' yakalandı! İşte Necati Arabacı'nın işlediği suçlar

Avrupa'da adı çok sık suça karışan 'Hells Angel's' (Cehennem Melekleri) adlı motosiklet kulübünün liderliğini yapan Necati Arabacı; insan kaçakçılığı, uyuşturucu satışı, fuhşa zorlama, saldırı, gasp, haraç toplama, sahte evrak gibi çeşitli suçlar nedeniyle Avrupa'nın Schengen ülkelerine girişi yasaklandı. Türk polisi tarafından da aranan 'Cehennem Necati', Ağustos 2020'de İzmir'de yakalandı. İşte, Necati Arabacı'nın hayatı...

'Cehennem Necati' olarak bilinen suç örgütü lideri Necati Arabacı, Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde işlediği insan kaçakçılığı, uyuşturucu satışı, fuhşa zorlama, saldırı, gasp, haraç toplama suçlarından dolayı Interpol'ün yakın takibindeydi.

Schengen ülkelerine girişi yasaklanan çete lideri, Almanya'da kendisini cezaevine gönderen savcı için kiralık katil tutmuş fakat kısa sürede fark edilerek engellenmişti. Hell's Angels Motosiklet Kulübü Başkanı Necati Arabacı, İzmir'in Çeşme ilçesinde trafik çevirmesinde yakalandı.

ÇETE LİDERİ NECATİ ARABACI YAKAYI ELE VERDİ

Hakkında İzmir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 2 yıl 7 aylık hapis cezası bulunan suç örgütü lideri Necati Arabacı, Ağustos 2020'de Çeşme'de yakalandı.

İzmir Çeşme gişelerde lüks bir aracı durduran Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Çeşme Grup Amirliği ve Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları GBT ve UYAP sorgulamalarında Necati Arabacı'yı gözaltına aldı.

Lüks aracında ele geçirilen 'Ccehennem Necati' lakaplı suç örgütü lideri, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

NECATİ ARABACI'NIN HAYAT HİKAYESİ

14 Şubat 1972'de Köln'de dünyaya geldi. Necati Arabacı 2021 yılı itibarıyla 49 yaşındadır.

Necati Arabacı'nın mesleği sebze-meyve tüccarlığı olarak biliniyor. Cehennem Necati'nin tam adı ise Necati Coşkun Arabacı.

Motor kullanmaya başlaması sonrası 1990 yılında 'Hells Angel's' (Cehennem Melekleri) kulübüne üye oldu. 'Kapıcılar' adı altında kendine bağlı Türk motorcular sayesinde kulüp içindeki gücünü artırdı.

1999 yılından sonra Köln, Leverkusen ve Malorca'daki gece kulüplerinden mafya lideri Strohmanner adına haraç almaya başladı. 2002'de haraç, suç örgütü kurma, gasp, fuhşa zorlama, insan ticareti gibi suçlardan 9 yıl hapse çarptırıldı.

Cezasını çektikten sonra Almanya'dan sınır dışı edilen ve İzmir'e yerleşen Necati Arabacı'nın sahte Bulgar pasaportu ile 2013 yılı ve sonrasında pek çok kez Almanya'ya giriş çıkış yaptığı tespit edildi. Cehennem Necati hakkında 2015 yılından bu yana AB genelinde tutuklama kararı bulunuyor.

Adı sık sık yasa dışı olaylarla gündeme gelen motosiklet kulübü Hells Angel's'ın lideri Frank Hanebuth'un İspanya'da tutuklanmasının ardından kulübün başına Necati Arabacı getirildi. Almanya'dan sınır dışı edilmeden önce Köln'de yaşayan Cehennem Necati, yeraltı dünyasında 'baba' olarak anılıyordu.

0820201531093489680.jpeg

NECATİ ARABACI HANGİ SUÇLARI İŞLEDİ?

Türkiye'ye iadesi sırasında Schengen ülkelerine girişi yasaklanan ve Interpol'ün sürekli takip ettiği 'Cehennem Necati'nin son olarak İspanya'nın Mallorca kentinde yaşayan Hells Angel's lideri Frank Hanebuth ile iletişimi tespit edildi. "Ferrarim ile İzmir'de dolaşmak değil Avrupa'da güç sahibi olmak istiyorum" diyen Necati Arabacı'nın, 2018 yılında Hanebuth ile birlikte Mallorca'daki tüm gece kulüplerini haraca bağlama planı yaptıkları ortaya çıkmıştı.

SAVCIYA KİRALIK KATİL

1980'li yıllarda palazlanan çete, bulundukları kentleri 'cehennem'e çevirdikleri için bu isimle anıldı. Beğenmediği herkesi hedef alabilen çetenin haraç alma, mekan basma, şiddet gibi sabıkaları saymakla bitmedi.

2014'te Necati Arabacı, 'Hells Angel's Bodrum MG' adıyla çetenin Almanya Köln şubesini kurdu. Türkler dışında kimseyi gruba dahil etmedi. 2016'ya kadar rakip çetelerle silahlı çatışmalara girdi.

Organize suç çetesi oluşturmak, kadın ticareti, tehdit ve şantaj suçlarından aranan suç örgütü lideri, 2002'de Köln Başsavcılığı'nın yönetiminde özel tim polislerinin yaptığı baskınla yakalandı ve yargılama sonucu 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bochum Cezaevi'ne gönderilen Necati Arabacı'nın buradan baskını bizzat yöneten Başsavcı Jürgen Botzem'ı öldürmesi için kiralık katil görevlendirdiği iddia edildi.

Yakın koruma altına alınan başsavcı, psikolojik baskı altında olduğunu belirterek 2004 yılında görevinden ayrıldı, 'Cehennem Necati' de 2007 yılında sınır dışı edildi. Başsavcı bütün bu yaşananlar sonrası eşini alarak Almanya dışına taşındı ve tehditler nedeniyle sık sık adres değiştirmek mecburiyetinde kaldı.

0820201530023489825-001.jpg

CEHENNEM MELEKLERİ NEDİR?

Geçmişi İkinci Dünya Savaşı yılları sonrasına kadar dayanan motosiklet kulübü, psikolojik olarak çok sağlıklı olmayan kişiler de barındırıyordu. Sonraki yıllarda Avrupa'nın birçok ülkesinde benzer kulüpler oluştu. İçki, fuhuş, uyuşturucu gibi her türlü kötü alışkanlıklara sahip 'melekler' palazlandıkları kentleri 'cehennem'e çevirdi. Beğenmediği herkesi hedef alabilen çetenin haraç alma, mekan basma, şiddet gibi sabıkaları saymakla bitmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN