Neşeli Günler konusu ve oyuncuları | Neşeli Günler filmi nerede, ne zaman çekildi?

Neşeli Günler konusu ve oyuncuları | Neşeli Günler filmi nerede, ne zaman çekildi?

Türk sinemasının efsaneleri arasında liste başlarında yerini alan ‘Neşeli Günler filmi nerede ve ne zaman çekildi?’ sorusu, günümüzde bile merak edilir. Başrollerini, yine Türk sinemasının efsane isimlerinden Münir Özkul ve Adile Naşit’in paylaştığı Neşeli Günler filminin konusu ve oyuncu kadrosu çok zengin.

Her yayınlandığında yine keyifle izlediğimiz Neşeli Günler konusu ve oyuncuları kadar, ‘Neşeli Günler filmi nerede çekildi?’ sorusu yanıt bekliyor. Neşeli Günler filminde turşu yüzünden kavga eden karı kocanın hayatı anlatılıyor…

NEŞELİ GÜNLER FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Neşeli Günler filmi İstanbul'da çekilmiştir. Filmin en sevilen sahnesi olan turşu dükkanı sahnesi ise Cihangir'de çekilmiştir.

Filmde tartışmanın sonucunda dağılan ailenin yıllar sonra kardeşlerin birbirini bulmasıyla başlayan birleşme hikayesi anlatılmakta. Çocukların üçü anne üçü de babada kaldığından dolayı kardeşler senelerce birbirlerini görmeden büyürler. Yıllar sonra kardeşlerin tuhaf bir rastlantı sonucu tanışması sayesinde aile tekrar birleşecektir.

FİLMİN KONUSU

Anlamsız bir tatışmadan dolayı dağılan bir ailenin yeniden birleşmesini anlatıyor. Turşucu olan Kazım ve Saadet turşu nasıl yapılır konusunda tartışır, daha sonra boşanırlar. Çocuklardan üçü anne, üçü de babada kalır. Ayrılan kardeşler yıllarca birbirlerini tanımazlar. Seneler sonra kardeşlerin rastlantı sonucu tanışması ile aile yeniden bir araya gelecektir.

MÜNİR ÖZKUL KİMDİR?

Münir Özkul 1968'de Altan Karındaş topluluğunda oynanan Sadık Şendil'in Kanlı Nigar oyunundaki rolüyle İlhan İskender Armağanı'nı kazandı. Gene bu başarısı üzerine İsmail Dümbüllü, Kel Hasan'dan devraldığı 50 yıllık simgesel kavuğu Özkul'a verdi (Özkul bu kavuğu 1989'da Ferhan Şensoy'a devretti.). Daha önce de oynadığı Haldun Taner'in Sersem Kocanın Kurnaz Karısı (1978) oyunundaki rolüyle Avni Dilligil (1978), Ulvi Uraz (1979), İsmet Küntay (1979) ve İsmail Dümbüllü (1980) ödüllerini kazandı.

Özkul 1950'lerden itibaren sinemada da rol almaya başladı. İlk dönem filmlerinden dikkat çekenleri Edi ile Büdü, Balıkçı Güzeli ve Kalbimin Şarkısı'dır. 1965'ten sonra sinemada canlandırdığı karakterlerle övgü topladı.

1970'li yıllarda, kalabalık kadrolu ve genellikle Ertem Eğilmez'in yönettiği filmlerde önemli roller aldı. En bilinen rollerinden biri onunla özdeşleşen Hababam Sınıfı serisindeki Özel Çamlıca Lisesi'nin tatlı sert müdür yardımcısı "Kel Mahmut" karakteri oldu. Özkul'un kadrosunda yer aldığı bu dönemde çekilen kalabalık kadrolu aile filmlerinden bazıları Mavi Boncuk, Bizim Aile, Aile Şerefi, Gülen Gözler, Neşeli Günler, Gırgıriye ve Görgüsüzler olarak sayılabilir. Bu filmlerin büyük kısmında Adile Naşit'le beraber, Türk sinemasının unutulmaz ikililerinden birini oluşturmuştur. 1980 sonrası ise dönemin akımı olan video için çekilen pek çok filmde rol almıştır.

OYUNCULARI

Münir Özkul Kazım

Adile Naşit Saadet

Şener Şen Ziya

Ayşen Gruda Nilgün

Oya Aydoğan Zeynep

Ahmet Sezerel Uğur

İhsan Yüce Nazif

Mürüvvet Sim Sıdıka Hanım

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN