Netanyahu ilhak çıkışını tekrarladı: Egemenliğimizi Ürdün Vadisi'ne kadar genişleteceğiz

Netanyahu ilhak çıkışını tekrarladı: Egemenliğimizi Ürdün Vadisi'ne kadar genişleteceğiz

İsrail'de oy sayım işlemleri devam ederken, Başbakan Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ürdün Vadisi'ni ilhak edeceği vaadini yineledi. Netanyahu "Egemenliğimizi Ürdün Vadisi'ne kadar genişleterek, yerleşim birimlerini ülkemize katacağız" dedi.

İsrail'de kesin olmayan sonuçlara göre, seçimden 1'inci parti olarak çıkan Likud lideri ve Başbakan Binyamin Netanyahu "Egemenliğimizi Ürdün Vadisi'ne kadar genişleterek, yerleşim birimlerini ülkemize katacağız." dedi.

Netanyahu, yalnızca kendi yönetiminin Arap ülkeleriyle barış yapabileceğini iddia ederek, "Bunu kimse yapamaz. Yalnızca biz yaparız" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Ülkede geçen yıl 9 Nisan ve 17 Eylül'de yapılan iki erken seçimde Likud'un başını çektiği sağ blok, koalisyon hükümetini kurmak için gerekli 61 milletvekiline ulaşamamıştı.

Oyların şu ana kadar yaklaşık yüzde 62'si sayılırken, İsrail Merkez Seçim Komisyonunun verilerine göre, Netanyahu'nun partisi Likud'un başını çektiği sağ blok, 58 milletvekili çıkardı ve koalisyon hükümetini kurmak için 3 milletvekiline daha ihtiyaç duyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN