New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun kızı da gözaltına alındı

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun kızı da gözaltına alındı

ABD’de George Floyd’un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun kızı da gözaltına alındı.

ABD geneline yayılan George Floyd protestolarında, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun 25 yaşındaki kızı Chiara de Blasio da cumartesi gecesi Manhattan’da gözaltına alınanlar arasında yer aldı.

Chiara’nın ‘yasadışı’ gösteriye katıldığı, trafiği engellediği ve bölgeden ayrılmayı reddettiği için gözaltına alındığı açıklandı. Gözaltı sırasında Chiara’nın kim olduğunu söylemediği ancak adres olarak belediye başkanlığı konutunu gösterdiği kaydedildi.

Chiara de Blasio’nun kısa süre sonra serbest bırakıldığı duyuruldu.

Kızı gözaltına alındığı sıralarda Bill de Blasio bir basın toplantısı düzenleyerek, “Bütün barışçıl protestoları takdir ediyoruz ve saygı duyuyoruz fakat şimdi eve dönme zamanınız geldi” demişti.

'ONUNLA GURUR DUYUYORUM'

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kızı Chiara’nın Cumartesi gecesi George Floyd protestoları sırasında gözaltına alındığını doğruladı. Düzenlediği basın toplantısında konuşan Bill de Blasio kızı için, “Sadece dünyanın daha iyi bir yer olmasını istiyor” dedi.

“Onunla gurur duyuyorum” diyen Belediye Başkanı, kızının “barışçıl bir şekilde davrandığını ve yaptığı her şeyin barışçıl protesto kapsamında olduğuna inandığını” söyledi.

De Blasio, basın toplantısında protestocuların çoğunun barışçıl şekilde davrandığını da belirtti.

Belediye Başkanı, New York Valisi Andrew Cuomo ile ülkenin başka şehirlerinde olduğu gibi bu gece sokağa çıkma yasağı getirilmesini görüşeceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN