New York Times'tan koronavirüs iddiası: ABD'deki ölü sayıları gerçek değil

New York Times'tan koronavirüs iddiası: ABD'deki ölü sayıları gerçek değil

New York Times, ABD'de her gün Trump hükümeti tarafından açıklanan koronavirüse bağlı ölüm rakamlarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, ABD'de her gün Trump hükümeti tarafından açıklanan koronavirüse bağlı ölüm rakamlarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

NYT'nin aktardığına göre Indiana'da bir adli tabip, bir kişinin Coivd-19'dan ölüp ölmediğini sordu ancak sağlık yetkilileri test yapmayı reddetti.

"VİRÜSTEN 3 KİŞİ ÖLDÜ AMA SADECE BİRİ KAYDA GEÇTİ"

New York'taki sağlık yetkilileri, semptom gösterseler bile evde hayatını kaybedenlere hastalara asla test yapılmadığını ifade etti. Virginia eyaletinde bir cenaze levazımcısı getirilen üç ölünün de Covid-19'dan öldüğü belirtildi ancak sadece birinin ölüm belgesinde gerekçe olarak koronavirüs yazıldı.

ABD'de şu ana kadar Koronavirüs nedeniyle 9 bin 400'den fazla kişinin hayatını kaybettiği açıklandı ancak hastane yetkilileri, doktorlar, kamu sağlığı uzmanları ve adli tabipler, yetkililerin açıkladığı sayının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Buna gerekçe olarak eyaletten-eyalete değişen düzenlemeler, düzensiz protokollar ve yetersiz kaynaklar gösterildi.

"HER GÜN AÇIKLANAN DA 100 KİŞİ DAHA FAZLA ÖLÜYOR"

NYT, her gün açıklanandan yaklaşık 100 kişi daha fazla ölmüş olabileceğini iddia etti.

Kırsal bölgelerde görev yapan adli tabipler, hastalığı tespit etmek için testleri olmadığını belirtti. Birçok doktor, şubatta ve martın ilk günlerinde henüz koronavirüs salgını ABD'de ciddi boyutlara ulaşmamışken, birçok insanın ölüm nedeninin yanlış tespit edildiğine ve dosyalara zatürre ile influenza yazıldığını ifade etti.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 73 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece koronavirüsün ilk görüldüğü tarih olarak açıklanan 11 Mart'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 574'e yükseldi.

Yine açıklanan son rakamlara göre Türkiye'de toplam vaka sayısı 27 bin 69 olurken, Kovid-19 tedavisi tamamlanarak taburcu edilen toplam kişi sayısı bin 42.

Dün akşam Twitter'dan son verileri de paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı: "Test sayısında 20.000'i aştık. İyileşen toplam hasta sayımız 1.000'i geçti. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım. Yeni uygulamada davranışlarıyla herkese örnek olan gençlere teşekkür ediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN