Biden sessizliğini bozdu, New York Valisi hakkında konuştu

Biden sessizliğini bozdu, New York Valisi hakkında konuştu

ABD Başkanı Biden sessizliğini bozdu, peş peşe cinsel taciz suçlamaları ile karşı karşıya kalan New York Valisi hakkında ilk kez konuştu: Soruşturma devam ediyor ve bize neler getireceğini görmemiz gerektiğini düşünüyorum.

ABD Başkanı Joe Biden, New York Valisi Demokrat Andrew Cuomo hakkındaki taciz iddiaları hakkında ilk kez konuştu. 

Biden, gazetecilerin sorusu üzerine  "Soruşturma devam ediyor ve bize neler getireceğini görmemiz gerektiğini düşünüyorum" cevabını verdi. 

Biden'ın cevabı, Demokrat Parti'nin diğer önemli isimleri ile çelişti. New York eyaletinin Demokrat Senatörleri Chuck Schumer ve Kirsten Gillibrand, Cuomo'nun New York halkının güvenini kaybettiğini ve istifa etmesi gerektiğini savunuyor.

"VALİ NEW YORK'U SEVİYOR AMA..."

Konu ile ilgili ABC'ye konuşan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi ise söz konusu kadınların iddialarının saygıyla ele alınması gerektiğini ve bunun ciddi bir durum olduğunu söyledi. 

Pelosi, "Vali, New York'u seviyor, eyaleti efektif bir şekilde yönetip yönetemeyeceği konusunda kalbine bakmalı" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

New York Eyalet Meclisi, 12 Mart'ta, 6 kadının ortaya attığı cinsel taciz iddiaları nedeniyle Cuomo hakkında azil soruşturması açılmasına karar vermişti.

New York Eyalet Kongresi'nin 59 üyesi, 11 Mart'ta yayımladıkları ortak açıklamada, taciz iddiaları üzerine Cuomo'ya istifa çağrısında bulunmuştu.

Eyalet Meclisi'nin Cumhuriyetçi grubu lideri Will Barclay, 9 Mart'ta hakkındaki taciz iddiaları nedeniyle Cuomo'nun azli için tasarı hazırladıklarını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN