15'inci eyalet olacak: New York'ta da esrar yasallaşıyor

15'inci eyalet olacak: New York'ta da esrar yasallaşıyor

New York'ta esrar kullanımını yasal hale getiren tasarı kabul edildi. New York, esrar kullanımını yasallaştıran 15'inci ABD eyaleti olacak.

New York'ta yetişkinlerin esrar kullanımını yasallaştırmak için düzenlenen yasa tasarısı kabul edildi.

Tasarı imzalanırsa New York, Columbia Bölgesi ile birlikte eğlence amaçlı esrar kullanımını yasallaştıran ülkedeki 15'inci eyalet olacak.

Tasarıyı imzalamak için dört gözle beklediğini belirten New York Valisi Andrew Cuomo "New York, ulusun ilerici başkenti olma konusunda tarihsel bir geçmişe sahip ve bu önemli yasa bir kez daha bu mirası sürdürecek" dedi.

SENATO'DAN DA GEÇTİ

Tasarı New York Eyalet Senatosu'nda 40'a karşı 23 oyla kabul edilirken, Meclis oylamasında 100'e karşı 49 oyla geçti.

Her yıl on binlerce New Yorklunun küçük esrar suçlarından tutuklandığını ve çoğunun genç, fakir ve beyaz olmayan insanlar olduğunu hatırlatan esrar yanlısı Ulusal Esrar Yasaları Reformu Örgütü (NORML) de tasarının kabul edilmesini memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN