Niğde Belediyesi tarihi yeniden canlandıracak

Niğde Belediyesi tarihi yeniden canlandıracak

Niğde Kalesi ve çevresinde dönüşüm için gerekli izinlerin tamamlanmasıyla Niğde Belediyesi, tarihi yeniden canlandıracak. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kente yakışır bir proje ile bölgenin yüzyıllar önceki yapısına kavuşacağını söyledi.

Niğde Kalesi ve çevresinin korunarak yenilenmesi projesinin yapılacağı bölgeyi yenileme alanı olarak ilan edilmesi kentte sevinçle karşılandı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete' de yayımlanan kararın şehrin kültürel, tarihsel ve yapısal anlamda gelişip yenilenmesini sağlayacağını söyledi.

TARİHSEL BİR BÖLGE OLACAK

Projenin tamamlanmasıyla çok büyük ses getireceğine inandıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, mevcut yapının korunarak, Niğde’yi geleceğe taşıyacak bir projeye imza atacaklarını söyledi. Özdemir, tarihi dokunun ortaya çıkacağı proje hakkında şunları söyledi: “Niğde Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılacak olan proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalarla değil Türkiye’de dünyada ses getirecek bir dönüşüm projesi yapacağız. Tarihi koruma ve yenileme alanı olarak gerçekleştireceğimiz projemiz kapsamında Niğde Kalesi ve çevresi bundan yüzlerce yıl önce nasılsa o yapıyı gün yüzüne çıkartacak bir proje gerçekleştireceğiz. Mevcut dokuya uygun olarak yapılacak eski Niğde‘yi gelecek nesillere taşıyacak ve yeni yaşam alanları oluşturulacaktır.”

NİĞDE KALESİ TURİZME KAZANDIRILACAK

Özdemir, yıllardır konuşulan ancak bir türlü gerçekleşmeyen Niğde Kalesi ve çevresini kapsayan alanın yenileme alanı olarak kararın ilan edilmesinin önemli olduğunu kaydetti. Başkan Özdemir "Şehrimizin dönüşümü ve yenilenmesinde hayati önem taşıyan turizmde yeni bir çığır açacak olan bu proje için, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergün ve Selim Gültekin, belediyedeki çalışma arkadaşlarıma ve şehrimiz için elini taşın altına koymaktan geri durmayan herkese şahsım ve şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Niğde Kalesi’ni ülke ve dünya turizmine kazandırarak şehrimize ciddi bir katkı sağlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN