Niğde Belediyesinden pazar yerlerinde dezenfeksiyon uygulaması

Niğde Belediyesinden pazar yerlerinde dezenfeksiyon uygulaması

Koronavirüs salgınıyla mücadelede farkındalıklarını artırmak için Niğde'de pazaryerlerine dezenfektan makineleri kurulurken, trafik sinyalizasyon sistemleri üzerinden de evde kalınması uyarısında bulunuldu.

Niğde Belediyesi, koronavirüs riskine karşı başlattığı hijyen çalışmalarını sürdürdü. Hijyen çalışmaları kapsamında ana cadde, bulvar ve sokaklarının yanı sıra çocuk parkları ile otobüs duraklarını temizleyen belediye ekipleri, halkın kişisel hijyenini sağlamak için de pazaryerlerinin girişlerine el dezenfektan aparatı koydu. Niğde Belediyesi zabıta ekipleri de pazar yerlerinde denetim yaparak tezgah aralarının mesafelerini kontrol etti. Ekipler tarafından yapılan çalışmada pazar esnafına vatandaşların sebze ve meyveleri seçmemeleri konusunda hassasiyet göstermeleri konusunda uyarılarda bulundu. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, uygulamanın Selçuk Mahallesi’nde bulunan salı pazarı ile başladığını belirterek, "Halkımızın pazar yerine girişinde ve çıkışında ellerini temizlemesini sağladık. Bilindiği gibi virüs temas yoluyla da geçiyor. Pazar yerinde de el teması oldukça fazla. Bu nedenle halkımızın ellerini titiz bir şekilde dezenfekte etmesini istiyoruz" dedi.

TRAFİK IŞIKLARI 'EVDE KAL' ÇAĞRISI

Koronavirüs salgınıyla mücadelede vatandaşların, mecbur kalmadıkça evden çıkmamaları yönünde farkındalıklarını artırmak amacıyla Niğde'de trafik sinyalizasyon sistemleri üzerinde çağrıda bulunuldu. Niğde Belediyesi, korona virüs salgının yayılımını azaltmak için şehirdeki trafik sinyalizasyon sistemlerinde kırmızı ışığa 'Evde kal', yeşil ışığa da 'Eve git' yazıları yerleştirerek vatandaşları evde kalmaları yönünde çağrıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN