Niğde Belediyesinden teknoloji adımları

Niğde Belediyesinden teknoloji adımları

Niğde Belediyesi ASELSAN ile 'Akıllı Şehir Çözümlerine Yönelik İşbirliği Anlaşması' imzalarken, vatandaşın yaşamına dokunan çözümler üretilecek. İletişim ve bilişim çözümleriyle beraber Niğde'yi bir teknoloji kenti haline getirme hedefleri olduğunu belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bu konuda yol haritasına sahip olduklarını söyledi

Niğde Belediyesi ile ASELSAN arasında ‘Akıllı Şehir Çözümlerine Yönelik İş birliği Anlaşması’ imzalandı. Belediyelerin vatandaşa daha etkin hizmet sunması amacıyla akıllı teknolojiler, çevre, ulaşım, yönetim, güvenlik, sağlık ve coğrafi bilgi sistemleri alanlarında uygulamalar geliştiren ASELSAN ile Niğde Belediyesi arasında ‘Akıllı Şehir Çözümlerine Yönelik İşbirliği Anlaşması’ imzalandı. Düzenlenen imza törenine Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu, AK Parti Niğde milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün ve ASELSAN yöneticileri katıldı.

NİĞDE TEKNOLOJİ KENTİ OLACAK

Niğde yeniliklerin kenti olacağını dile getiren Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kısa orta ve uzun vadede Niğde için farklı çözümler üreteceklerini söyledi. Kenti bir teknoloji kenti haline getirme hedeflerinin de olduğunu belirten Özdemir, “Hep söyledik ve söyleyeceğiz. Niğde ilklerin ve yeniliklerin kenti olacak. Önümüzdeki günlerde kısa orta ve uzun dönemli ASELSAN ile bir süreci hayata geçireceğiz. İnsana dokunan, hayatını kolaylaştıran, yaşamı keyfe dönüştüren her alanda iletişim ve bilişim çözümleri ile öne çıkan bir kent kimliği olacak. Bu projelerimizin birinci önceliği vatandaşımızın işini kolaylaştıracağız. Vatandaşımızın işini kolaylaştırmak adına bu çerçevede ne gerekirse projemizin içerisinde yer alacak. İkinci amacımız ve prensibimiz Niğde’yi İç Anadolu’da teknoloji merkezi yapıp Türkiye’deki diğer illere rol model yapabilmek. Tabii bu projemizi gerçekleştirirken belediyenin ve vatandaşımızın cebinden tek kuruş çıkmaması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Hatta ilerleyen zamanda hem belediyemize bu projemizle gelir elde edeceğiz hem vatandaşlarımıza ve şehrimize daha çok kalite getireceğiz. Hem vatandaşımızın hem belediyemizin kazanacağı bir proje olacak. Cumhurbaşkanımızın dediğini çok önemsiyoruz devletin parasıyla herkes iş yapar önemli olan devletin parasını kullanmadan iş yapmak bu doğrultuda çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN