Emniyet kemeri takmayan ve telefonla konuşan sürücülere ceza işlemi

Emniyet kemeri takmayan ve telefonla konuşan sürücülere ceza işlemi

Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İçişler bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında polis ekipleri ve MOBESE üzerinden trafik kurallarına uymayan sürücülere cezai işlem uygulanılacağını söyledi

Amaçlarının ceza yazmak olmadığını kural ihlallerini engellemek olduğunu belirten Cebeloğlu şunları dedi: “yapılan araştırmalarda araç kullanırken cep telefonu kullanımı kaza riskini 8 kat artırıyor. Sürücü reaksiyonlarını yüzde 35, direksiyon hakimiyetini ise yüzde 91 oranında düşürüyor. Ekiplerimiz seyir halinde cep telefonu ile konuşan sürücülere hem MOBESE üzerinden hem de trafik denetimlerinde ceza kesecek. Sadece cep telefonu değil, emniyet kemeri takmayan, trafik kurallarına uymayan sürücülerde MOBESE’den belirlenecek ve ceza kesilecek. Vatandaşlarımız şunu bilsinler buradaki amaç ceza yazmak değil kural ihlallerini engellemek”

NİĞDE/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN