Nihal Olçok'tan Erdoğan ve Kasapoğlu'na tepki: Bu nasıl bir nezaketsizliktir?

Nihal Olçok'tan Erdoğan ve Kasapoğlu'na tepki: Bu nasıl bir nezaketsizliktir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Derince'deki spor merkezine 15 Temmuz darbe girişiminde babası Erol Olçok'la birlikte ölen Abdullah Olçok'un adını verdi. Bugün yapılan açılışa anne Nihal Olçok davet edilmedi. Nihal Olçok "Abdullah'ın annesi var biliyorsunuz değil mi? Bu nasıl bir nezaketsizliktir ki evladımın isminin verildiği tesisi açılıyor ama anne davet edilmiyor" diye tepki gösterdi.

15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen darbe girişiminde eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Nihal Olçok, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kocaeli Derince’de bugün hizmete açtığı, oğlunun adını taşıyan Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’ne davet edilmedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi Twitter hesabından gülümseyen emojiyle, “Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezimizi Kocaeli/Derince’de hizmete açıyoruz! Haydi arkadaşlar çıkın çıkın gelin!” paylaşımında bulundu.

Nihal Olçok, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın paylaşımına yanıt olarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nu da etiketleyerek, “Sayın @kasapoglu, Abdullah’ın ANNESİ var biliyorsunuz değil mi? Bu nasıl bir nezaketsizliktir ki evladımın isminin verildiği tesisi açılıyor ama anne davet edilmiyor. Gerçi bu sizi aşar biliyorum ama yine de davet bekledim… @RTErdogan” diye yazdı.

GELECEK PARTİSİ'NDEN TEPKİ

Nihal Olçok'un konuyla ilgili açıklamalarının ardından bir tepki de Gelecek Partisi'nden geldi.

Parti'den yapılan açıklamada, "Kocaeli Derince’de “Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi” hizmete açılıyor. Açılışa herkes davetli, bir kişi hariç; 15 Temmuz Şehidimizin annesi sayın Nihal Olçok!.. Bu bir şehit annesine yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Hangi vicdan, hangi akıl böyle bir karar alabilir? Çağrılmama sebebi sayın Nihal Olçok’un Gelecek Partisi kurucular kurulu üyesi olması mıdır ? Siyasi hırsınız vicdanınızı mı kör etti? Bir şehit annesinin oğlunun adının verildiği tesisin açılışında yer almasından nasıl rahatsız olursunuz? Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin. Sayın Nihal Olçok’un şahsında bütün şehit annelerine yapılan bu saygısızlığı kınıyor ve kamuoyu vicdanına havale ediyoruz." denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN