Nijer'de yardım dağıtımı katliama döndü: 20 ölü

Nijer'de yardım dağıtımı katliama döndü: 20 ölü

Afrika ülkesi Nijer'in güneydoğusundaki Diffa bölgesinde, Nijeryalı mültecilere yardım dağıtımı sırasında çıkan izdihamda 20 kişi hayatını kaybetti.

Ulusal basındaki haberlere göre, Nijerya'nın Borno eyaleti Valisi Babagana Umara Zulum'ün Diffa'da yaşayan Nijeryalı mültecilere yardım dağıtımı sırasında izdiham çıktı.

İzdihamda çoğunluğu kadın ve çocuk, 20 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi yaralandı.

Ölenlerin kimlik tespit çalışmaları yapılırken, yaralılar tedavi altına alındı.

Nijerya'nın kuzeyindeki Borno eyaletinde terör örgütü Boko Haram'ın şiddet eylemlerinden kaçan on binlerce Nijeryalı, sınırdaki Diffa bölgesinde mülteci olarak yaşıyor.

Şubat 2015'ten bu yana Boko Haram'ın saldırılarına maruz kalan Diffa bölgesi 5 yıldır olağanüstü hal yönetiminde bulunuyor.

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren terör örgütü Boko Haram'ın 2009'dan bu yana yaptığı kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi öldü.

DAKAR/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN