Nijerya'da koronavirüs tespit edilen yolcu İstanbul aktarmalı gitmiş

Nijerya'da koronavirüs tespit edilen yolcu İstanbul aktarmalı gitmiş

Nijerya ülkede ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Virüs tespit edilen kişinin Milano'dan geldiği ancak İstanbul'da aktarma yaptığı bildirildi.

Corona virüsü dünya çapında kriz yaratmaya devam ediyor. Onlarca ülkeye yayılan hastalık son olarak Nijerya’da ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 24 Şubat’ta Lagos’a gelen bir İtalyan vatandaşında corona virüsü tespit edildiği açıklandı.

Sözcü'nün haberine göre konuyla ilgili bilgi veren bakanlık yetkilisi Akin Abayomi, erkek hastanın THY uçağıyla İstanbul aktarmalı olarak Milano’dan geldiğini duyurdu. Uçaktan indiğinde herhangi bir belirti göstermeyen hastanın, 27 Şubat’ta Yaba bölgesinde karantinaya alındığı öğrenildi.

Nijerya’da çalışan hastanın durumunun stabil olduğunu vurgulayan Abayomi, ülkeye giriş yaptığından bu yana iletişim kurduğu kişilere ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN