Nijeryalı futbolcu eşini ve çocuklarını gözleri mavi diye evden kovdu

Nijeryalı futbolcu Wasiu Jimoh, eşini ve çocukları sırf göz renkleri faklı olduğu için evden kovdu. Talihsiz anne "Eşimin ailesi, çocuklarının gözleri mavi olacak diye evliliğimize karşı çıkmıştı. İki çocuğumuzun da gözleri mavi oldu. Eşim bizi kovunca ailemin yanına yerleştim" diyerek ayrımcılığa uğradığını anlattı...

Nijerya’nın Sunshine Stars takımında forma giyen 23 yaşındaki forvet oyuncusu Wasiu Jimoh, ülkede gözleri mavi olan insanlara yönelik ayrımcılığı üst noktaya taşıtı. Oyuncu, eşi Risikat ve iki çocuğunu, gözleri mavi olduğu gerekçesiyle evden kovdu.

Nijerya’da çocukları ile birlikte sadece göz renkleri nedeniyle ayrımcılığa uğrayan Risikat, BBC’ye yaptığı açıklamada yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:

“Kocam beni ve çocuklarımı mavi gözlerimiz yüzünden kovdu. Tıpkı çocuklarım gibi mavi gözlerim nedeniyle eşimin ailesi evlenmemizi istememişti. O’na tepki göstererek ‘Hep böyle mavi gözlü çocukların mı olsun istiyorsun?’ diye sormuşlar. İki çocuğumuz da mavi gözlü doğdu. ‘Gözlerini görmüyor musun? Bütün çocuklarının böyle doğmasını mı istiyorsun?.’ Kocama bunları söylüyorlardı. Bize karşı davranışları değişti.”

Eşinin kendisini evden kovmasının ardından ailesinin yanına döndüğünü belirten Risikat “Çocuğum Arapça derslerine gittiğinde diğer çocuklar ‘Cadı gözleri!’ diyerek alay etmiş. Çocuklarımın gözünde bir sıkıntı yok. Çok iyi görüyorlar. Ben de çok iyi görüyorum. İnsanlar beni mahallede görünce ‘Şunun gözlerine bak’ diyor. Beni gören bir çocuk korkup kaçabiliyor. Ama bizim gözlerimizde bir sorun yok” ifadelerini kullandı.