Nilay Örnek kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte hayat hikayesi

Nilay Örnek kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte hayat hikayesi

Yazılı basının deneyimli ismi Nilay Örnek'in 'Nasıl Olunur?' podcast yayınları beğeni topladı. Çeşitli mesleklerden usta isimleri programında ağırlayan ünlü gazeteci, o işi yapmak için püf noktaları dinleyicilerine aktarıyor. İşte, Nilay Örnek biyografisi...

Meslek erbabı kişilerle röportajlar gerçekleştiren Nilay Örnek'in, Storytel Türkiye'nin desteğiyle gerçekleştirdiği podcast yayınları beğeni topluyor. Alanında uzman kişilere mesleğiyle ilgili sorular yönelten deneyimli gazeteci, ilginç anektodları 'Nasıl Olunur?' programında dinleyicileriyle paylaşıyor.

nornek-124113865-3663531833707967-7679674139313207896-n.jpg

NİLAY ÖRNEK'İN HAYAT HİKAYESİ

1978 yılında İstanbul'un Bakırköy ilçesinde dünyaya geldi.

Gazeteciliğe Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde öğrenciyken, 1995 yılında Sabah gazetesinde editör olarak başladı.

2000-2008 yıllar arasında Milliyet gazetesinde çalıştı. Gazetenin yazıişlerinde editörlük yaparken aynı zamanda müzik-konser yazıları yazdı, röportajlar yaptı. Cafe Milliyet'te haftanın iki günü köşe yazıları yazdı.

Milliyet'te çalıştığı dönem içerisinde ABD'nin New Jersey eyaletindeki Rutgers Üniversitesi'nde dil eğitimi aldı. Ardından 2006-2007 döneminde ABD'de Knight-Wallace Fellowship adlı gazetecilik bursunu aldı. Burada Ek Yayınlar Yayıncılığı ve Yönetmenliği konusunda çalışmalar yaptı.

GEZİ PARKI OLAYLARI KIRILMA NOKTASI OLDU

Aralık 2008'de kurulma aşamasında olan Habertürk gazetesine Yazıişleri Müdür Yardımcısı ve köşe yazarı olarak transfer oldu. 2010 yılında Habertürk gazetesi hafta sonu eklerinin başına getirildi.

2011 yılında Akşam gazetesinde ek yayınlar yönetmenliğine başladı. Pazar günleri yazdığı 'Böyle de Bir Şey Var' adlı köşesiyle 'Süslümanlar' kavramını literatüre soktu. Temmuz 2013'te Taksim Gezi Parkı eylemleri sonrası TMSF yönetimindeki Akşam gazetesindeki işine son verildi.

Ekim 2013'te Vatan gazetesinin internet sitesinin genel yayın yönetmeni oldu fakat benzer siyasi nedenlerden dolayı ayrılmak durumunda kaldı.

Aralık 2014 - Aralık 2016 tarihleri arasında Sözcü gazetesinin Şık adlı ekinde köşe yazarlığı yaptı.

img-7939.jpg

YEMEK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE TV PROGRAMI YAPTI

İnternet sitelerinde turizm yazıları yazmanın yanı sıra, çeşitli dergilere sanat ya da portre dosyaları hazırladı. Turkmax Gurme'de Şehirli Sofralar adlı yemek kültürü ve mekan programı yaptı.

2016'dan bu yana da Kafa Dergisi'nde yazmaktadır. Dergide önce 'Koleksiyon Kafası' adlı köşe için koleksiyonerlerle röportajlar yaptı, 2019'dan itibaren 'İyi Şeyler Kafası' adlı sayfayı hazırladı.

Şubat 2016'dan bu yana kişisel internet sitesi www.nilayornek.com'da yazılarını derliyor.

'NASIL OLUNUR?' PODCAST YAYINLARI İLGİ GÖRDÜ

Nilay Örnek, Mart 2019'da sesli kitap hizmeti sunan Storytel Türkiye'nin desteğiyle 'Nasıl Olunur?' adlı podcast serisine başladı. Mesleğinde usta isimlere; o işe nasıl başladıklarını, o işi iyi yapmak için püf noktalarını, ilginç anektodları sorduğu program dijital platformlarda ilgiyle takip edildi.

Programa; Serdar Kuzuloğlu, Zeynep Atakan, İsmail Küçükkaya, İbrahim Selim, Murat Meriç, Can Öz, Vedat Ozan, Levent Erden, Mehmet Yaşin, Saadet Özen, Berk İmamoğlu, Aylin Aslım, Başar Başaran, Selçuk Şirin, Mert Fırat, İlker Canıklıgil, Fatih Altınöz, Mehmet Yılmaz, Bekir Ağırdır, Nevzat Aydın, Dilara Koçak, Mesut Süre, Emrah Ablak, İnci Eviner, Özlem ve Murat Daltaban gibi isimler konuk oldu.

ÖZEL YAŞAMI

1978 doğumlu olan Nilay Örnek, 2022 yılı itibarıyla 44 yaşındadır ve bekardır.

2004-2005 yıllarında cuma geceleri Hayal Kahvesi'nde müzik DJ'liği yaptı.

Nilay Örnek 1.68 boyunda, 56 kilo ve başak burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @nornek, Twitter'da @nilayornek, Facebook'ta @nilayornekcom, Youtube'da @nilayornek kullanıcı adıyla yer almaktadır

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN