Nisan yağmuru ne zaman toplanır? Nisan yağmuru suyuna okunacak dua ve ayetler neler?

Nisan yağmuru ne zaman toplanır? Nisan yağmuru suyuna okunacak dua ve ayetler neler?

Nisan yağmurları içeriğindeki mineraller sayesinde öncelikle demir eksikliği olmak üzere pek çok hastalığa iyi geliyor. Peki, Nisan yağmuru ne zaman toplanır? karar.com olarak Nisan yağmuru suyuna okunacak dua ve ayetler ile bilmeniz gerekenleri bir araya getirdik…

Nisan yağmuru Rumi takvime göre Nisan ayının başından itibaren toplanıyor. Ancak miladi takvimde bu tarih değişiyor. Bununla birlikte toplanan nisan yağmuruna kullanmadan önce dua ve ayetler okunuyor. Peki, Nisan yağmuru ne zaman toplanır? Hangi dua ve sureler okunur? Ayrıntılar haberimizde…

NİSAN YAĞMURU NE ZAMAN TOPLANIR?

Pek çok hastalığa iyi gelen nisan yağmurları, Rumi takvime göre, Nisan ayının başından itibaren toplansa da, miladi takvimle arasında 13 günlük fark bulunması nedeniyle, 14 Nisan- 14 Mayıs tarihleri arasında toplanması gerekiyor.

NİSAN YAĞMURU SUYUNA OKUNACAK DUA VE AYETLER

- Bir Fatiha üç ihlâs-ı Şerif okunup, Piran-ı İzamın Ervâh-ı Kudsiye-i mübârekelerine hediye edilir.

- Niyet edilir.

1 – 70 Adet Salât-ı Münciye
2 – 70 Adet Fatiha-i Şerife
3 – 70 Adet Ayet’ül Kürsi
4 – 70 Adet Legad caeküm .. (Tevbe Süresinin Son İki Ayeti)

لَقَدۡ جَآءَڪُمۡ رَسُولٌ۬ مِّنۡ أَنفُسِڪُمۡ عَزِيزٌ عَلَيۡهِ مَا عَنِتُّمۡ حَرِيصٌ عَلَيۡڪُم بِٱلۡمُؤۡمِنِينَ رَءُوفٌ۬ رَّحِيمٌ۬ فَإِن تَوَلَّوۡاْ فَقُلۡ حَسۡبِىَ ٱللَّهُ لَآ

إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ******ۖ عَلَيۡهِ تَوَڪَّلۡتُ******ۖ وَهُوَ رَبُّ ٱلۡعَرۡشِ ٱلۡعَظِيمِ

(Lekad caeküm rasulün min enfüsiküm azizün aleyhi ma anittüm harisun aleyküm bil mü’minine raufün rahiym* Fe in tevellev fe kul hasbiyellahü la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym)

5 – 1 Adet Yâsin-i Şerif
6 – 70 Adet Kâfirûn Süresi
7 – 70 Adet Îhlâs-ı Şerif
8 – 70 Adet Felak Süresi
9 – 70 Adet Nâs Süresi
10 – 70 Adet Tesbih Duası

سُبْحَانَ ٱللهِ وَٱلْحَمْدُ ِللهِ وَلاَ اِلٰهَ اِلاَّ ٱللهُ وَٱللهُ اَكْبَرُ وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِٱللهِ ٱلْعَلِىِّ ٱلْعَظِيمِ

(SübhanAllahi velhamdülillahi velaa ilahe illAllahü vAllahü ekber velaa havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azıym)

11 – 70 Salât-ı Münciye okunur.

Not 1: Yukarıdaki sayılanlar okunurken bitinceye kadar arada dünya kelamı konuşmamaya dikkat edilmelidir.

Not 2: Her 70 adet okunduktan sonra ve Yasin-i Şerifteki her “Mübîn” den sonra “Yâ Şafii” denir ve sıcak nefesle suya “Hûu” diye üflenir.

Not 3: Bu sudan sabah ve akşam birer bardak olmak üzere 7 gün abdestli olarak içilir. (İçmeden önce, 1 Fatiha 3 Îhlas-ı şerif okuyup Piran-ı İzama hediye etmeye ve sabah aç karnına içmeye dikkat edilmelidir.)

Not 4: Bu sudan içen kişinin cesedinden Allahü Teala her türlü derdi kaldırır. Ona tüm hastalıkdan ve açlıkdan afiyet verir. Gözlere şifa verilir. Ateşi giderir, balgamı keser, göğüs ağrısını giderir, Menfaati sayılamıyacak kadar çoktur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN