Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filminin çekimlerine başlandı

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filminin çekimlerine başlandı

Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi 'Kuru Otlar Üstüne' nin çekimlerine kısa bir süre önce Erzurum’da başlandı.

Altın Palmiye için yarışan 2018 yapımı “Ahlat Ağacı” filmine imza atan Nuri Bilge Ceylan, 'Kuru Otlar Üstüne' adlı yeni filminin çekimlerine Erzurum’da başladı. Ceylan’ın 'Kuru Otlar Üstüne' isimli yeni filminin başrollerinde Deniz Celiloğlu ve Merve Dizdar yer alıyor.

diz.jpg

KURU OTLAR ÜSTÜNDE FİLMİNİN KONUSU

'Kuru Otlar Üstüne' filmi, Anadolu’da ücra bir köyde zorunlu görevini tamamlarken, İstanbul’a atanmayı uman genç bir öğretmen olan Samet’i odağına alıyor. Samet’in, beklediği atamanın gecikmesiyle bulunduğu ortamda kaçma umudunu hepten yitirdiği günlerde, kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden ve endişelerinden kurtulmasını sağlayabilir.

USTAYA SAYGI ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Ceylan’ın yeni filmi, geçen yıl Avrupa Konseyi’nin Eurimages Fonu’ndan 470 bin euro, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da 2 milyon TL yapım desteği aldı. Film, TRT’nin düzenlediği 12 Punto TRT Senaryo Günleri’nde bu yıl ilk kez verilen Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü’ne değer görüldü.

İLK GÖSTERİMİ CANNES'DE YER ALABİLİR

2006 yapımı “İklimler” den bu yana her filminin ilk gösterimini Cannes Film Festivali’nde yapan Ceylan’ın yeni filminin de ilk olarak Cannes’da gösterileceği düşünülüyor. “Kuru Otlar Üstüne”nin 2022’de izleyiciyle buluşması planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN