Nuri Bilge’nin ‘Taşra’sına yeni film desteği

Nuri Bilge’nin ‘Taşra’sına yeni film desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yıl desteklenecek filmleri belirlediği 2020-2 Sayılı Sinema Destekleme Kurulu Kararı‘nı açıkladı. Bu karar doğrultusunda toplam 30 projeye 23 milyon 175 bin lira destek verilirken pastadan en büyük payı ise Nuri Bilge Ceylan’ın merakla beklenen yeni filmi Kuru Otlar Üstüne aldı.

AYŞE LEBİN KATI/İSTANBUL

Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yıl desteklenecek filmleri belirlediği 2020-2 Sayılı Sinema Destekleme Kurulu Kararı‘nı açıkladı. Bu karar doğrultusunda toplam 30 projeye 23 milyon 175 bin lira destek verilecek. Yeni sinema yasasının yürürlüğe girmesinin ardından açıklanan 2020-2 Sayılı Sinema Destekleme Kurulu Kararı’nda ilk filmlere ve ortak yapımlara olan destek dikkat çekti. Pastanın en büyük payı ise Nuri Bilge Ceylan‘ın merakla beklenen yeni filmi Kuru Otlar Üstüne‘ye ayrıldı. Ceylan’ın geçtiğimiz aylarda Ustaya Saygı TRT Ortak Yapımı Ödülü’ne layık görüldüğü açıklanan yeni filmine Kültür Bakanlığı’ndan 2 milyon lira destek geldi.

Türkiye sinemasının bir diğer önemli ismi olan Reha Erdem‘in yeni filmi Neandria da 1 milyon 350 bin lira ile desteklendi. Sonbahar, Gelecek Uzun Sürer ve Rüzgarın Hatıraları filmleriyle tanınan Özcan Alper‘in Berkay Ateş ve Sibel Kekilli’li yeni filmi Karanlık Gece ise 900 bin lira destek aldı. Gözde Kural’ın Nacva ve Erkan Tahhuşoğlu’nun Döngü filmleri de desteklenen filmler arasında yer aldı.

Mavi Dalga filmiyle adından övgüyle söz ettiren Zeynep Dadak‘ın Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’nde ödül alan Uyku Kampı projesine ise destek verilmedi.
Değerlendirmeye alınan 257 proje, sinema sektör temsilcilerinden oluşan sekiz kişilik destekleme kurulunca değerlendirildi. Destekleme Kurulunca yapılan değerlendirme toplantısında; dokuz İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım projesine 6 milyon 250 bin lira, on altı Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım projesine 15 milyon 650 bin lira, dört Çekim Sonrası projesine 775 bin lira ve bir Ortak Yapım projesine de 500 bin lira destek sağlandı. Ortak Yapım Projeleri desteği kapsamında bu yıl destek verilen film ise İspanya, Fransa, Türkiye ortak yapımı Kutsal Ruh – Espiritu Sagrado oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN