Odunpazarı’nda Şubat dolu dolu geçecek

Odunpazarı’nda Şubat dolu dolu geçecek

Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Şubat ayında düzenlenecek etkinlikler ile kültür sanat etkinlikleri devam ediyor.

Eskişehir'de Odunpazarı’nı tarihin, bilimin, kültür ve sanatın merkezi yapma iddiasını sürdüren Odunpazarı Belediyesi’nin düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleri Şubat ayında da devam ediyor.

TARİH SOHBETLERİ

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir ziyareti sırasında bir gece kaldığı Yeşil Efendi Konağı, Odunpazarı Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek “Atatürk ile Bir Gün Galerisi” olarak hizmete açılmıştı. Ziyarete gelenleri tarihte kısa bir yolculuğa çıkartan galeri, tarih severleri de düzenlediği söyleşilerle yakın tarih konusunda da bilgilendiriyor.

Bu kapsamda ESOGÜ Tarih Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Cezmi Karasu “Tarih Söyleşileri” isimli etkinliğin üçüncüsü ile 12 Şubat Çarşamba günü saat 18:00’de Yeşil Efendi Konağı Atatürk ile Bir Gün Galerisi’nde tarih meraklılarıyla buluşacak. Söyleşide Karasu, “Osmanlı ve Türkiye’de Göçler” konusu hakkında bilgilerini aktaracak.

Yazar Hasan Kırımer’ın katılımlarıyla düzenlenen Kırım Ateşi Söyleşi’nin ikincisi de 25 Şubat Salı günü, Kırım-Tatar Galerisi’nde gerçekleştirilecek. Söyleşinin başlama saati ise 15:00.

EDEBİYAT SÖYLEŞİLERİ

Türkiye’nin önde gelen edebiyatçılarından Ataol Behramoğlu, 13 Şubat Perşembe saat 18:00’de ESİAD Salonu’nda edebiyat tutkunları ile buluşacak.

Ataol Behramoğlu Kitaplığı’nda 20 Şubat Perşembe günü saat 18:00’de Şair Ömer Asaf Tosun’un katılımı ile “Şiir Üzerine” söyleşisi ile şiir severlerle buluşacak.

YKSM’DE ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) Şubat ayında düzenlenecek konserler müzikseverleri bekliyor. 21 Şubat Cuma günü saat 20:00’de Şef Erkan Yalçınkaya yönetiminde “Geç Kalınmış Şarkılar Konseri” ve 28 Şubat Cuma günü Şef Gönül Onar yönetiminde saat 20:00’de “Kırım Gecesi Konseri” düzenlenecek.

14 Şubat Sevgililer Günü’nde Çağdaş Sanatlar Galerisi Nikâh Salonu’nda saat 20:00’de Oda Müziği Konseri düzenlenecek.

27 Şubat Perşembe günü Tayfun Talipoğlu Daktilo Galerisi’nde saat 18.00’de Gazeteci Meltem Karakaş, “Kadın Gazeteci Olmak” söyleşisi yapılacak.

27-28-29 Şubat’ta Sıcak Cam Atölyesi’nde Gamze Eskinazi ve Yasemin Sayınsoy, Camekân Sanatçıları workshopunu düzenleyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN