Okullar ne zaman açılacak? Bakan Ziya Selçuk okulların açılacağı tarihi ve eğitim modelini açıkladı!

Okullar ne zaman açılacak? Bakan Ziya Selçuk okulların açılacağı tarihi ve eğitim modelini açıkladı!

Veliler ve öğrenciler, 2020-2021 eğitim sezonunda 'okulların ne zaman açılacağını' merak ederken, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bilim Kurulu arasında yapılan toplantının ardından 'okulların başlayacağı tarih' belli oldu. Hatırlanacağı üzere koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında mart ayında başlayan EBA uzaktan eğitim, haziran ayında sona ermişti. MEB'in 81 ile gönderdiği genelgeyle okulların yeni eğitim-öğretim dönemine başlayacağı tarih, 31 Ağustos 2020 olarak açıklanmıştı fakat covid-19 vakalarında yaşanan artış nedeniyle okulların açılmasının ertelenmesi gündeme gelmiş, 4 farklı senaryo masaya yatırılmıştı. Detaylar haberimizde...

'Okulların açılış tarihi belli oldu mu?', 'Okullar ne zaman açılıyor?', 'Okullar 31 Ağustos'ta açılacak mı?', 'Okullarda uzaktan eğitim mi yoksa seyreltilmiş eğitim mi olacak?' sorularının yanıtları sosyal medyada en çok konuşulan konu başlıklarından biri olmuş durumda. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun toplantısında ilkokulların, ortaokulların ve liselerin açılma tarihine ilişkin tavsiye niteliğinde karar alındı. Zira daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2020-2021 eğitim-öğretim sezonunda okulların açılma tarihinin değişebileceğinin sinyali verilmişti. Son kararın, Bilim Kurulu ile yapılacak toplantının ardından verileceği dile getirilmişti. İşte detaylar...

OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ DEĞİŞTİ Mİ?

Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplandı. Toplantıda ana gündem maddesi, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı takvimi oldu. Toplantının ardından konuşan Bakan Koca, "Önerimiz, yüz yüze eğitimin, en az bir ay boyunca başlatılmaması, gerekirse online yapılması, yüz yüze eğitime kademeli geçilmesi yönünde. Önümüzdeki günlerde covid-19 iletişimi konusunda yeni çalışmalar ortaya koymaya çalışacak, düzenlemelere gideceğiz. Artış bu hızla devam ederse bir daha yaşamak istemediğimiz ağır tedbirlere dönmemiz gerekebilir" dedi.

OKULLAR 31 AĞUSTOS UZAKTAN EĞİTİM İLE AÇILACAK

Bilim Kurulu'nun toplantısının ardından kameralar kaşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitim 31 Ağustos'ta uzaktan başlayacak. 21 Eylül'den itibaren aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçilecek. Özel okullar 17 Ağustos'tan itibaren açılabilir" dedi.

Bakan Selçuk'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

''Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek. Hangi yaş gruplarında öncelikli olarak başlayacağı hususunu bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda belirleyeceğiz. Seyreltilme sonucunda oluşabilecek açık, uzaktan eğitimle, canlı dersler, EBA TV vasıtasıyla giderilecek.

Sınava giren öğrencilerimizle ilgili müfredat içeriği ve onlara yönelik yapılacak destek çalışmalarında planlamalar yapılıyor Bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada ve okullarımızda olacağız. Toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında sorumluluk almaya davet ediyorum''

2020-2021 SÖMESTR ARA TATİLLER NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2020-2021 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini 81 ile gönderdiği genelgeyle duyurdu.

Buna göre; eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü EBA uzaktan eğitim ile başlayacak. 21 Eylül 2020 günü ise yüz yüze normal eğitime geçilecek.

Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos 2020 - 4 Eylül 2020 arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

* Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de yapılacak, 22 Ocak 2021 Cuma günü sona erecek.

* Yarıyıl tatili ise 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak 5 Şubat 2021 Cuma günü sona erecek.

* İkinci dönem, 8 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

* İkinci dönem ara tatili ise 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.

* Eğitim öğretim yılı 18 Haziran 2021 Cuma günü sona erecek.

* Takvimde öğrencilerin bir önceki eğitim-öğretim yılına dair eksik konu ve kazanımları ile öğrenme kayıplarına ilişkin eğitim program, 2020-2021 ders yılıyla ilişkilendirildi ve bu eğitim-öğretim yılının bir parçası olarak planlandı.

* 2021-2022 eğitim öğretim yılı ise 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN