Okullar ne zaman açılacak, ne zaman kapanacak? Ara tatiller ve yarı yıl tatili ne zaman?

Okullar ne zaman açılacak, ne zaman kapanacak? Ara tatiller ve yarı yıl tatili ne zaman?

Geçtiğimiz yarı yıl koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim vermek zorunda kalan okulların 31 Ağustos 2020 tarihinde eğitime devam edeceği açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , okulların hangi şartlarda açıklanacağını duyurdu. 'Okullar ne zaman açılacak?' sorusu ise Bilim Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklama ile yanıt buldu.

Ağustos ayı henüz son bulmadan eğitimciler, veliler ve öğrenciler tarafından okulların ne zaman açılacağı, ne zaman kapanacağı, ara tatiller ve yarı yıl tatilinin ne zaman başlayacağı sorgulanmaya devam ediyor. Herkes bu yönde gelebilecek son dakika açıklamalarına odaklanmış durumda. Peki okullar ne zaman açılacak, ne zaman kapanacak? İşte ara tatil ve yarı yıl tatili tarihi…

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yayınlanan genelgeye göre, okullar 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan ve kademeli eğitim modeliyle açılacak. 1 ve 2. sınıflar, okula başlayacak. Diğer sınıflarda okuyanlar ise 31 Ağustos’tan 21 Eylül’e kadar EBA TV ve uzaktan eğitim modeliyle eğitim görecek.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Son ders zili 21 Haziran 2021'de çalacak.

BİRİNCİ DÖNEM VE İKİNCİ DÖNEM ARA TATİLİ NE ZAMAN?

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021, ikinci dönem ara tatili ise 12-16 Nisan 2021 olarak açıklandı.

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 31 Ağustos tarihinden okulların uzaktan eğitimle açılacağını ve 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından belirlenen sınıfların yüz yüze eğitime başlayacaklarını, hhangi yaş grubunun okula ne zaman başlayacağını Bilim Kurulu'nun belirleyeceğini söylemişti.

Ders başlayan kadar olan zamanda standartların uygulanacağını, öğrencilerin, eğitmenlerin, velilerin bu standartlara uymaları için kılavuzlar hazırladıklarını belirtti.

HER OKUL GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Zamanı geldiğinde ayrıntılı açıklama yapacaklarını söyleyen Bakan Selçuk, maske tedariği sağladıklarını ve okulların uyması gereken hijyen standartlarına uymaları konusunda kılavuzun hazır olduğunu bildirdi ve bunların denetlenmesi için sahaya 2 binden fazla denetmen gönderdiklerini söyledi.

SAHADA OLACAĞIZ

Okullara destek için gerekli planları yaptıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı, bürokratların çeşitli illerde gruplar halinde risk analizi yapacaklarını söyledi ve il Eğitim Müdürlükleri ile toplantıda olduklarını bildirdi.

Bu çalışmaları Bilim Kurulu ile paylaşacaklarını ve ileriye dönük planlar yapacaklarını, süreç boyunca okullarda ve sahalarda olacaklarını, eğitim öğretim yılını şimdiden kutladıkları ve yüz yüze eğitimin biran önce başlamasını ümit ettiklerini söyledi.

ÖZEL OKULLAR İÇİNDE TARİH VERİLDİ

Özel okulların durumuyla ilgili olarak Bakan Selçuk, isteyen okulların 17 Ağustos tarihinden sonra uzaktan eğitime başlayabileceklerini söyledi.

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARI

Okulların açılması ile ilgili Bilim Kurulu'nun gündeminde önce çıkan konunun önümüzdeki dönemde eğitim ve öğretim süreçlerinin hangi şartlarda yürütüleceği olduğunu belirten Sağlık Bakanı Koca, bu konuda ki önlemler dahilinde 1 ay süreyle uzaktan eğitime devam edilmesini istedikleri ve gerekiyorsa yüz yüze eğitimin aşamalı olarak başlayacağını da söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN