Okullar ne zaman açılacak, ne zaman kapanacak? Okullar haziranda açılıyor mu?

Okullar ne zaman açılacak, ne zaman kapanacak? Okullar haziranda açılıyor mu?

Okullar ne zaman açılacak? Okullar ne zaman kapanacak? sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Milyonlarca öğrenci ve veliler, okulların haziranda açılıp açılmayacağını merak ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu! Mevcut eğitim-öğretim yılı resmen 19 Haziran 2020 günü 'uzaktan eğitim' ile sona ererken, yeni sezon eylül ayında 'yerinde eğitim' ile başlayacak. İşte detaylar...

'Okullar haziranda açılacak mı?', 'Okullar ne zaman açılacak, ne zaman kapanacak?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Kamuoyunda okulların haziran ayında açılacağına ilişkin dedikodular dolaşırken, Kabine toplantısı sonrası açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okulların eylül ayında açılacağını duyurdu. Peki, 'okulların açılacağı tarih belli oldu mu?' Detaylar haberimizde...

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Normalleşme takvimine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda eğitim-öğretim faaliyetlerinin yeni sezonda Eylül 2020'de başlayacağını ilan etti. Okulların açılacağı tam tarih, ilerleyen günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Bu sezonun ikinci yarısında uzaktan yapılan 2019-2020 eğitim-öğretimi dönemi 19 Haziran 2020 Cuma günü sona erecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019-2020 eğitim-öğretim sezonunun uzaktan eğitimle tamamlanacağını söyledi. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı nedeniyle nisan ayından beri ilkokul, orta okul ve liselerde eğitim uzaktan sürdürülüyordu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Salgın tedbirleri kapsamında 23 Mart Pazartesi günü TRT EBA TV ekranlarından başladığımız uzaktan eğitim süreci, 2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin eğitime başlama tarihlerini YÖK'ün açıklayacağını söyledi.

TELAFİ EĞİTİMLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, temmuz ve ağustos aylarında eğitim yapılmayacağını, öğrencilerin tatil yapabileceklerini açıklamıştı. O nedenle telafi eğitimlerinin bir kısmının haziranın ikinci yarısı, diğer kısmının da eylülde okulların açıldığı zaman yapılması planlanıyor. Telafi eğitimine de katılım zorunlu değil. Bu eğitim de tüm gün değil, daha kısaltılmış programla yapılacak. Fakat koronavirüs salgınının seyrine göre bu planlamalar değişebilir.

OKULA DEVAM ZORUNLULUĞU KALKIYOR

Yeni sezonda öğrencilerin devam zorunluluğu olmayacak, okula gitmek isteğe bağlı olacak. Ders programlarının tüm gün değil esnek olması planlanıyor. Yani öğrenciler birkaç saatliğine okullarında kalacaklar. Sınıfların seyreltilmiş olması için de çalışmalar yapılıyor. Sağlık koşulları dikkate alınarak sınıf mevcutları azaltılacak.

Öğrencilerin nasıl okula geleceği, servis ve yemek imkanlarının nasıl olacağına ilişkin çalışmalar yapılıyor.

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN