Okullar ne zaman açılacak? Uzaktan eğitim süresi uzatıldı

Okullar ne zaman açılacak? Uzaktan eğitim süresi uzatıldı

Corona virüs (Covid-19) salgını nedeni ile okullara verilen iki haftalık aranın ardından verilen aranın uzayıp uzamayacağı merak ediliyordu. Konu ile açıklama Fahrettin Koca ve Ziya Selçuk’tan geldi ve uzaktan eğitim süresi uzatıldı. Peki, okullar ne zaman açılacak? Ayrıntılar karar.com’da…

25 Mart Çarşamba günü toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu, okulların ne zaman açılacağına dair nihai kararı verdi. Kurul toplantısının ardından milyonlarca öğrencinin merak ettiği “Okullar ne zaman açılacak?” sorusu yanıtını buldu. Yapılan açıklamaya göre uzaktan eğitimin süresi uzatıldı. Detaylar haberimizde…

UZAKTAN EĞİTİM SÜRESİ UZATILDI

Milyonlarca öğrenci ve velinin merak ettiği uzaktan eğitim süresi uzatıldı mı? sorusunun cevabı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Bakan Selçuk, Bilim Kurulunun da önerisiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 30 Nisan tarihine kadar okulların tatil olacağını ve uzaktan eğitimin devam edeceğini duyurdu.

Tüm kursların da 30 Nisan'a kadar tatil olup olmadığı sorusuna cevap veren Bakan Selçuk, özel kursların da belirtilen tarihe kadar kapalı olacağını vurguladı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Takvimlere bakıldığında 30 Nisan tarihi Perşembe gününe denk geliyor. Ertesi gün olan 1 Mayıs İşçi Bayramı da Cuma gününe denk geliyor. Araya giren hafta sonu tatili ile birlikte yeni haftanın başlama tarihi 4 Mayıs olarak görülüyor. Bu durumda, okulların ancak 4 Mayıs tarihinde açılacağına dair görüşler olsa da konu ile henüz net bir açıklama gelmedi. Okulların kesin olarak ne zaman açılacağına dair bir açıklama yapıldığında haberimizde yer vereceğiz.

YAZ TATİLİ İPTAL Mİ EDİLDİ?

Bilim Kurulu sonrası değerlendirmelerde bulunan ve soruları cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yaz tatilinin iptal edilip edilmeyeceğine dair gelen bir soruya ise, bu konunun bilimsel verilere dayanarak karar verilmesi gerektiğine dikkat çekti ve şu an için yaz tatilinin iptali ile ilgili bir şey söyleyemeyeceklerini belirtti.

“ÖNCELİK ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaşanan sürecin dünya tarihinde ilk kez karşılaşılan bir mesele ve problem olduğuna dikkat çekti ve konuya Bakanlık olarak pedagojik açıdan baktıklarını, önceliğin de çocukların sağlığı olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN