Olası krize erken müdahale

Futbolda Demir Grup Sivasspor yenilgisi, basketbolda kötü gidiş ve kendi seyircisi önünde Zenit mağlubiyeti ile başlayan “Ersun hoca ve Obradovic istifa edecek, kovulacaklar” söylemleri Fenerbahçe’de ortalığı bulandırmaya yetti. Buna rağmen aynı gün oynanacak Beşiktaş derbisine ve pazar günü için erken bir saat olmasına rağmen Fenerbahçe taraftarı Ülker Salonu’nu doldurarak takımını Türkiye’de ve Avrupa’da büyük başarılara taşıyan Obradovic’e müthiş desteğini göstererek, belki de olası bir istifadan döndürdü.

6 yıl boyunca takıma başarılar kazandıran, taraftarı tekrar basketbol salonlarına döndüren hocayı ufak bir tökezlemede buralara getirmek… Sayın Özsoy’un da dediği gibi Zeljko bizim için farklıdır, erkek basketbolda Zeljko öncesi ve sonrası vardır… Büyük olasılıkla hoca ile sözleşme yenilecek ve ilk kriz büyümeden çözülecek.

Çıkabilecek ilk krizi atlatan Fenerbahçe için diğer önemli olan futbol takımı ve Ersun hocaydı. Zaman zaman formsuzluğunu eleştirdiğimiz Yanal, takımı derbiye iyi hazırlamış. Kendi evinde daha farklı oynayan takımı ve mücadeleci futbolu ile kazanmayı bildi. Olası bir yenilgide çıkardığı kadrodan dolayı eleştiri okları üstünde olan Yanal, oynadığı Jailson kumarını kazandı, Jailson vasat oynasa da…Ozan, Tolga, Gustavo ve İsla’nın performansları etken rol oynadı.

Maç sonu öne çıkan açıklama da yine eleştiri oklarının hedefi olan Ersun hocadan geldi. Maç sonrası kısa bir açıklama yapan “Birçok mevkisinde oyuncusu olmayan, hatta teknik direktörü olmayan Fenerbahçe kazandı” söylemi, kısa sürede istifa etti haberlerini çıkarsa da, hoca takımının başında olduğunu, lig başından itibaren söylediği “Bu takım şampiyon olacak” sözü ile Fenerbahçe’yi karıştırmak isteyen bazı kişilere göndermesini yaptı. Fenerbahçe puan kaybettiği maçlarda da bu istatistiği, mücadeleyi gösterdi ama Fenerbahçe’de ana eksik, kolay gol yeme alışkanlığı. Derbide de bunu az da olsa yaşayan Sarı-Lacivertli takım, Burak karşı karşıya kaldığı pozisyonu atsa bugün topa tutulurdu. Beşiktaş’ta ise Atiba hariç maçı kazanmayı isteyen futbolcu yok gibiydi. Biraz Fenerbahçe’nin üstüne gidebilseydi, en son 2005 yılında aldığı galibiyete yenisini ekleyebilirdi.

Kadıköy’de derbi üstünlüğünü koruyan Sarı-Lacivertli takım oluşabilecek yeni krizleri
de galibiyetle önlemiş oldu.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum