Olimpik Baraj Yarışmaları'nda milli sporcular barajı geçti

Olimpik Baraj Yarışmaları'nda
 milli sporcular barajı geçti

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Olimpik Baraj Yarışmaları'nda milli sporcular Tuğba Güvenç ve Özlem Kaya, 3 bin metre engelli kategorisinde olimpiyat barajını geçtiler.

ENKA Sadi Gülçelik Atletizm Pisti'nde gerçekleştirilen organizasyonda, 3 bin metre engelli yarışını 9.33.34'lük zamanıyla birinci bitiren Tuğba Güvenç ile 9.36.9'lik derecesiyle ikinci tamamlayan Özlem Kaya, olimpiyat barajını geçerek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılım vizesi aldılar.

Tuğba Güvenç'in derecesi, aynı zamanda 23 yaş altı Türkiye rekoru olarak da kayıtlara geçti. Bu kategoride bir önceki Türkiye rekoru, 9.34.88'le Gamze Bulut'a aitti.

Atletizmde olimpiyat vizesi alan sporcu 11'e yükseldi

Olimpik Baraj Yarışmaları'nda Tuğba Güvenç ve Özlem Kaya'nın olimpiyat vizesi almasıyla, atletizmde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı elde eden sporcu sayısı 11'e yükseldi.

Daha önce, Ali Kaya (10 bin metre), Emel Dereli (gülle atma), Tarık Langat Akdağ (3 bin metre engelli), Sultan Haydar (maraton),  Nilay Esen Ersun (maraton),  Bekir Karayel (maraton), Ramil Guliyev (100 metre),  İlham Tanui Özbilen (1500 metre) ve  Jak Ali Harvey (100 metre) olimpiyat vizesi almıştı.

İSTANBUL/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN