Ömer Özbay kimdir, kaç yaşında, nereli? Siyanürle altın arayan şirkete büyük tepki!

Ömer Özbay kimdir, kaç yaşında, nereli? Siyanürle altın arayan şirkete büyük tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgülerde bulunduğu 'Bir Liderin Doğuşu' kitabının yazarı Ömer Özbay'ın, Erbaa'da siyanürle altın arayan şirketin üst düzey yöneticisi olduğu ortaya çıktı. Erdoğan'ın 6 yıl danışmanlığını da yapan Ömer Özbay'ın biyografisi...

2011-2017 yılları arasından dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Ömer Özbay'ın CEO'luğunu yaptığı Verusa Holding, Tokat'ın Erbaa ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sakarat ve Boğalı yaylalarında 20 bin dönümlük arazide altın madeni arama ruhsatı aldı.

Birgün gazetesinden Gökay Başcan'ın haberine göre, 10 milyon TL sermaye ile Galata Altın İşletmeli AŞ kuran Verusa Holding, maden ruhsatını devrederek yapılacak tüm faaliyetleri bu şirket adıyla yapmaya karar verdi. Tarım ve hayvancılıkla geçinen bölge halkı, şirketin sondaj çalışması yapmasından endişeli.

BÖLGE HALKI ENDİŞELİ

Ordu'nun Fatsa ilçesinde altın madenciliği faaliyetinin bölgeye verdiği zararın ortada olduğunu belirten bölge halkı Erbaa'da da aynı şeylerin yaşanmamasını istiyor.

Yeşil Erbaa Çevre Platformu'nda yapılan açıklamada, "Fatsa örneği önümüzde dururken, bu cennet vatan köşesinde bir altın madeni açmak maden şirketi dışında hiç kimseye hele de bu köylerde, kasabalarda yaşayan insanlarımıza katkı sağlamayacaktır" denildi.

454497.jpg

ÖMER ÖZBAY KİMDİR?

17 Kasım 1951 tarihinde Ankara'nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Beypazarı'nda tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler bölümünden 1980'de mezun oldu.

Yaşamını serbest işler yaparak sürdürdü. Şiir ve yazıları, kurucularından olduğu Talebe, Milli Gençlik, Düşünce, Sözleşme dergilerinde yayımlandı.

Az sayıda şiir ve şiir üzerine yazılar yazdı fakat şiirlerini kitaplaştırmadı.

2003-2011 yılları arasında İMKB Başkan Danışmanlığı ve Takasbank Yönetim Kurulu Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 2011-2017 tarihleri arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı.

28 Şubat 2017 tarihinde Verusa Holding CEO'luğuna getirildi.

58b68df4bc2cb54db01768de-0.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN