Onur Ünlü’nün filmi Ankara’da ‘görüldü’

Onur Ünlü’nün filmi Ankara’da ‘görüldü’

Pandemi nedeniyle çevirimiçi gerçekleşen Ankara Uluslararası Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu. Antalya ve İstanbul festivallerinden eli boş dönen Onur Ünlü’nün ‘Topal Şükran’ın Maceraları’ filmi Ankara’da ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Sanat Yönetmeni’ ve SİYAD ‘En İyi Film’ ödüllerine layık görüldü. Bu yılın ‘En İyi Film’ ödülünü yönetmen Leyla Yılmaz’ın ‘Bilmemek’ filmi alırken, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülüne Başka Sinema’da vizyona giren ‘Uzun Zaman Önce’ filmindeki performansıyla Serdar Orçin layık görüldü.

31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ödülleri Büyülüfener Sineması’nda gerçekleşen törende sahiplerini buldu. Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film ödülüne Leyla Yılmaz’ın Bilmemek filmi layık görüldü. Yönetmen Onur Ünlü’nün geçen yıl Antalya Altın Portakal’da, bu yıl İstanbul Film Festivali’nde hiçbir ödüle layık görülmeyen Topal Şükran’ın Maceraları filmi ise Ankara’da üç ödüle birden layık görüldü. Başrolünde Demet Evgar’ın rol aldığı film, En İyi Yönetmen, En İyi Sanat Yönetmeni ve SİYAD’ın En İyi Film ödüllerini aldı. Festivalin En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Aşk, Büyü, vs filmindeki performansı ile Selen Uçar alırken, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü de bu hafta Başka Sinema kategorisinde vizyona giren Uzun Zaman Önce filmindeki rolüyle Serdar Orçin aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfının iş birliğiyle düzenlenen ve seyirciye kapalı yapılan ödül töreninde konuşan Vakıf Başkanı İrfan Demirkol, pandemiye rağmen festival havasanın korunduğu bir etkinlik yapmaya gayret ettiklerini dile getirerek “Bu zorlu süreçte bizlerle olan ve desteklerini esirgemeyen, siz sanatçı dostlarımıza, sevgili jüri üyelerimize, sinema yazarlarımıza, sinema seyircilerimize, sponsorlarımıza ve tüm festival ekibine yürekten teşekkür ederiz” dedi.

EN İYİ İLK FİLM: UZUN ZAMAN ÖNCE

Festivalin kurucusu Mahmut Tali Öngören adına verilen En İyi İlk Film Ödülü’nü bu yıl, Cihan Sağlam’ın yazıp yönettiği Uzun Zaman Önce filmi aldı. Filmdeki müzikleri ile Uygur Yiğit’e de En İyi Özgün Müzik Ödülü verildi. En İyi Kadın Oyuncu ödülü, Aşk, Büyü vs. filmindeki performansıyla Selen Uçer’e verildi. Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü ise Aşk, Büyü, vs. Filminin yönetmeni ve senaristi Ümit Ünal’a verildi. Ulusal Uzun Metrajın En İyi Sanat Yönetmeni ödülünü Topal Şükran’ın Maceraları ile Emel Erden, En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü Şair filmiyle Hakan Körezli, En İyi Kurgu ödülünü Omar ve Biz filmiyle Maryna Er Gorbach, Aziz İmamoğlu aldı. En İyi Belgesel ödülünün Ayten Başer Yetimoğlu’nun İçimdeki Küller yapımına, VEKAM Özel Ödülü’nün Yasin Semiz’in Asfaltın Altında Dereler Var isimli belgeseline verildiği festivalde, Yılmaz Özdil’in Bare Giran (Ağır Yük) adlı filmi de En İyi Kısa Film ödülüne layık görüldü.

SESSİZ BİR ‘DİYALOG’ ÇABASI

Onur Ünlü’nün yönetmenliğini yaptığı diyalogsuz film Topal Şükran’ın Maceraları’nda Demet Evgar, Serhat Mustafa Kılıç, Halil Babür rol alıyor. Ünlü’nün filmin diyalogsuz olmasına “Sinema hikâye anlatma sanatı olduğu kadar görüntü sanatıdır. İyi yönetmenler, ‘Mecbur kalmadıkça diyalog yazma’ derler. Bunun üzerine gidip, elimden geldiğini yapmaya çalıştım” ifadeleriyle açıklık getirdiği film, çocukken geçirdiği kaza sonucu sakat kalan ve insanlarla bağ kurmak için çabalayan bir kadının hayat mücadelesini anlatıyor.

TOPLUMSAL ÇÜRÜMEYE ANLAMLI BİR BAKIŞ

Başkanlığını yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun yaptığı, kurgucu Aylin Zoi Tinel, oyuncu Berkay Ateş ve Tuğçe Altuğ ile sinema yazarı Uğur Vardan’dan oluşan Ulusal Uzun Film Yarışması jürisi, En İyi Film ödülünü Leyla Yılmaz’ın Bilmemek filmine verdi. Film, bencil dünyalarından çıkamayan bireylerin, büyümekte olan bir çocuğu anlamadaki zorluklarını etkileyici bir dille anlatabilme becerisi ve toplumsal çürümeye yaptığı vurgu nedeniyle ödüle layık görüldü. Filmdeki performanslarıyla Senan Kara En İyi Yardımcı Rolde Kadın Oyuncu, Emir Özden ise En İyi Yardımcı Rolde Erkek Oyuncu ödüllerini de aldı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN